Israëlische vrouw op lijst van ‘meest creatieve mensen in de wereld’

Inna Braverman. Foto Eco Wave Power

Inna Braverman, oprichter en CEO van het Israëlische bedrijf voor schone energie Eco Wave Power, is de enige Israëliër die het is gelukt op de jaarlijkse Fast Company-lijst van de meest creatieve mensen in het bedrijfsleven te komen. De lijst wordt voor de 11e keer samengesteld en eert 74 mannen en vrouwen uit het bedrijfsleven.

Op 24-jarige leeftijd richtte Inna Braverman in 2011 Eco Wave Power op. De technologie voor het opwekken van golfenergie is al geïnstalleerd in Israël en Gibraltar, en de volgende zal worden geïntroduceerd in Portugal.

Ze leidde ook de openbare notering van Eco Wave Power op Nasdaq Stockholm en werd daarmee het eerste Israëlische bedrijf dat op deze beurs genoteerd werd.

Na het bekend worden van de lijst zei Braverman:”Ik ben vereerd om op zo’n indrukwekkende lijst van creatieve individuen te staan, en het is ongelooflijk verheugend om te zien dat Eco Wave Power wordt erkend voor het pionierswerk dat we doen”

“Toen ik in 2011 samen met medeoprichter David Leb aan deze reis begon, is ons doel altijd geweest om een ​​revolutie teweeg te brengen in de sector van hernieuwbare energie. Aangezien klimaatverandering een steeds urgenter wordende uitdaging vormt, hebben we veel creatief denken nodig om onze planeet te beschermen en te helpen bij de strijd tegen klimaatverandering. “

Eerder werd Braverman erkend als CNN’s “Tomorrow’s Hero“, Medium.com’s “100 makers en buitenbeentjes”, Wired’s lijst met “Females Changing the World” en MSN.com’s “30 meest invloedrijke vrouwen van de 21e eeuw.”

Onlangs ontving ze de Global Climate Action Award van de Verenigde Naties in de categorie ‘Women for Results’ en op de shortlist voor de EU-prijs voor vrouwelijke innovators 2020.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)