Shin Bet voorkomt bomaanslag Israëlische Arabier

De gearresteerde Mahmoud Miqdad. Foto Channel 13 nieuws

De Israëlische Binnenlandse Veiligheidsdienst Shin Bet heeft zojuist bekend gemaakt dat het een bomaanslag op de Bilu junction in centraal Israël, ten zuid-oosten van Rechovot, heeft weten te voorkomen.

Op 15 augustus heeft de veiligheidsdienst de dertigjarige Mahmoud Miqdad opgepakt die bezig was de bomaanslag voor te bereiden.

Miqdad is de zoon van een Israëlische bedoeïenen moeder en Gazaanse vader, en kon daardoor vrij reizen tussen Israël en Gaza waar hij door Hamas werd gerekruteerd om terreuraanslagen tegen Israëliërs te plegen.

Mahmoud Miqdad stemde eind 2019 ermee in om een aanslag binnen Israël uit te voeren, waarna hij volgens de Shin Bet, informatie begon te verzamelen over locaties van Iron Dome installaties. Daarnaast werd hij in de afgelopen maanden in Gaze getraind door Hamas.

De bom die de Miqdad bij de bushalte had moeten plaatsen. Foto Shin Bet

Volgens de vrijgegeven informatie van de Shin Bet, begon Miqdad in juni met het monteren van een bom en koos hij zijn doel een bushalte in de altijd drukke Bilu Junction.

Voordat hij zijn terreurdaad kon uitvoeren werd hij door de Shin Bet gearresteerd en wordt later op dinsdag in staat van beschuldiging gesteld.

Zijn broer en negen andere familieleden zijn ook gearresteerd vanwege hun mogelijke betrokkenheid.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)