Joods onderwijs en Joodse zomerkampen in de VAE

Torah-rollen in het huis van een lid van de Joodse gemeenschap in Dubai . Screenshot Channel 13 nieuws

Isaac Herzog, de voorzitter van de Jewish Agency heeft aangekondigd dat de Joodse Federaties van Noord-Amerika samen met Keren Hayesod gaan investeren in geïnvesteerd in Joods onderwijs in de Verenigde Arabische Emiraten.

In coördinatie met de lokale Joodse gemeenschap zullen de organisaties werken aan het opzetten van “Joods onderwijs, het behoud van de Joodse identiteit, het gemeenschapsleven en zomerkampen”, zegt Herzog in een tweet. Ook bedankt hij Rabbijn Yehuda Sarna, het hoofd van de gemeenschap voor zijn “medewerking en voor het schrijven van een ander hoofdstuk in de geschiedenis van het Joodse volk.”

Een verklaring van de Jewish Agency luidt: “Een speciaal gezamenlijk team van The Jewish Agency, Keren Hayesod en de Joodse Federaties van Noord-Amerika zal in de komende dagen worden opgericht om samen met de opperrabbijn van de VAE de behoeften van de Joodse gemeenschap in de regio in kaart te brengen.

“De joodse gemeenschap in de VAE telt iets meer dan 1000 leden, met als centrum Dubai en Abu Dhabi. Het is de eerste nieuwe Joodse gemeenschap in eeuwen die in de Arabische wereld wordt gebouwd en bestaat uit Joden van over de hele wereld waaronder Europa, Noord-Amerika, Zuid-Afrika en de Arabische wereld. Leden van de gemeenschap werken in verschillende gebieden, zoals onderwijs, techniek, softwareontwikkeling, verpleging en handel. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)