Minister van Defensie Ganz ondertekent 4 orders voor de inbeslagname van Hamas-fondsen

Minister van Defensie Gantz tijdens een recent bezoek aan Iron Dom installatie. Foto GPO

Minister van Defensie Benny Gantz heeft vier beslagleggings- en beperkingsbevelen ondertekend met betrekking tot Hamas-fondsen en eigendommen in Gaza en de andere delen van de wereld.

De inbeslagname is onderdeel van de financiële campagne tegen terrorisme en wordt gecoördineerd door het Nationaal Bureau voor Terrorismebestrijding Financiering (NBCTF) van het Ministerie van Defensie samen met de Militaire Inlichtingendienst, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere partijen.

De minister tekende een beslagleggingsbevel van 900.000 dollar tegen de Alsama Albashiti and Partners Money Changers and Money Transfers in Gaza, en hun leider, voor hun activiteiten namens Hamas.

De minister ondertekende verder een bevel om de overdracht van eigendommen en fondsen aan Ramy Abdu en Khalid Turaani te beperken. Beiden dienen als leden van de raad van bestuur van de IPALESTINE-organisatie die actief is in Groot-Brittannië en gelieerd is aan Hamas.

Gantz tekende een soortgelijk bevel tegen Mahmoud Hanafi, CEO van de Palestijnse Vereniging voor Mensenrechten in Libanon, wat ook een Hamas organisatie is.

De bevelen tot inbeslagneming en beperking worden in het Engels en Arabisch gepubliceerd op de NBCTF-website en op grote schaal verspreid onder het gevestigde financiële systeem in Israël en de rest van de wereld, waarmee aanvullende beperkingen aan deze organisaties, instellingen en individuen kunnen worden opgelegd.

Minister van Defensie Gantz zei: “We zullen doorgaan met optreden tegen terreur op elke manier waarop het handelt en op elke plaats. De defensie-instelling zal via het Nationaal Bureau voor Terrorismebestrijding terroristische organisaties in Israël en over de wereld achtervolgen en eraan werken om de distributieketen voor terrorismefinanciering te doorbreken.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)