Netanyahu, Rivlin en Gantz gaan weer naar school

Premier Netanyahu (R), onderwijsminister Galant (L) . Foto Kobi Gideon / GPO

In Israël is het gebruikelijk dat politici op 1 september naar scholen in het land gaan om het begin van het nieuwe schooljaar bij te wonen. Premier Netanyahu ging vergezeld van onderwijsminister Galant naar een school in de nederzetting Mevo Horon. Minister van Defensie en plaatsvervangend premier Gantz ging naar een school in Hadera.

Premier Netanyahu gaf leerlingen uit de 1e klas eerst uitleg over het coronavirus en hoe belangrijk het is om de regels strikt te volgen.

“Normaal gesproken zouden we je knuffelen zoals je je herinnert van de kleuterschool. Maar knuffelen is vandaag niet toegestaan; dit is de eerste les die we leren. Elke ochtend moet je onthouden dat knuffelen niet is toegestaan, dat je afstand moet houden en dat je een masker moet dragen.

Het coronavirus is als een heel, heel kleine bug die je niet kunt zien, maar als we niet oppassen, gaat het van de ene naar de andere over. “

Premier Netanyahu voegde eraan toe: “Ik heb vreselijke dingen gezien op Tik Tok. Doe dat niet. Concentreer je op de boeken. Dit zal je helpen. Het zal ons allemaal helpen.”

Minister van Defensie Gantz. Foto GPO

Netanyahu kon het niet laten de huidige ontwikkelingen over de vrede met de Verenigde Arabische Emiraten met de 5 en 6 jarigen te bespreken

“Hoe spel je Shalom?” Vroeg Premier Benjamin Netanyahu de leerlingen. Een vraag die hij later nog eens een keer herhaalde toen hij een jongensschool in Mevo Horon bezocht.

In beide klassen merkte Netanyahu de dubbele betekenis op van het woord Shalom, dat wordt gebruikt voor “welkom” of “hallo” en ook voor “vrede”.

“Israël is één staat. En we sluiten vrede met een Arabische staat genaamd de Verenigde Arabische Emiraten. Wat doen we als we vrede sluiten? We houden op met vechten en zoeken naar manieren om samen te werken ‘, zei Netanyahu tegen twee kleine meisjes terwijl hij aan een tafeltje zat dat ontworpen was voor kinderen uit de eerste klas.

Op de jongensschool vroeg hij vroeg de jongens of ze wisten dat Israël op het punt stond een overeenkomst met de VAE te ondertekenen, waarvan de leerlingen zeiden dat ze dat deden.

President Rivlin opende het nieuwe schooljaar eerst in de nieuwe Gesher-basisschool in Beit Shemesh en vervolgens op de Tafnit-middelbare school in de stad.

President Rivlin. Foto Mark Neyman (GPO)

Opgewonden kinderen die met Israëlische vlaggen zwaaiden en zongen, begroetten de president, die hen toeriep: “Goedemorgen eerste klassers”.

De president vertelde de nieuwe schoolkinderen over zijn eerste dag in de eerste klas, een dag die hij zich nu als grootvader goed herinnert. “Tot vandaag herinner ik me het moment dat ik naar de eerste klas ging. Ik herinner me mijn leraar, Hava. Je mag je leraar in de eerste klas nooit vergeten. Vandaag gaan jullie officieel van ‘kleuter’ naar ‘scholier’. Jullie zijn al grote kinderen. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)