Ook 1500 kinderen die tijdens de virus pandemie naar Israël kwamen gaan naar school

Jewish Agency voorzitter Isaac Herzog. Eli Mandelbaum voor The Jewish Agency

Gedurende de coronavirus pandemie blijven nieuwe immigranten naar Israël komen, ook voor hen begon vandaag het schooljaar.

De Jewish Agency heeft deze gezinnen geholpen om naar Israël te verhuizen en zorgt er nu ook voor dat de kinderen aan het schooljaar kunnen beginnen. Deze nieuwe Olim (immigranten) arriveerden tussen begin maart en eind augustus en kwamen uit 30 verschillende landen, waaronder Nederland.

In overeenstemming met de richtlijnen van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en andere voorschriften, moesten alle gezinnen bij aankomst twee weken in quarantaine, waarna de kinderen werden voorbereid op hun integratie in Israëlische scholen.

De meeste Olim die deze week aan hun eerste schooljaar in Israël beginnen, zijn kinderen en tieners in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Ook zijn er een paar honderd kinderen van drie jaar en ouder die naar de kleuterschool zullen gaan.

Bij de opvangcentra van het Jewish Agency in Israël werden kinderen voorbereid op hun eerste schooljaar, waar ze schoolbenodigdheden zoals tablets voor onderwijs op afstand kregen.

Afgelopen zondag had Isaac Herzog, voorzitter van de Jewish Agency, een ontmoeting met enkele van de kinderen die op het hoogtepunt van de COVID-19-crisis in Israël aankwamen en gaf hen enkele studietips en advies over het maken van nieuwe vrienden.

“Jullie hebben de vertrouwde plaatsen verlaten. jullie kwamen naar huis, naar Israël. Jullie hebben Aliyah gemaakt in een tijd dat het bijna onmogelijk was om de wereld rond te reizen. Wij geven onze liefde en beste wensen voor een succesvol nieuw schooljaar hier in Israël, als Israëli’s. Ik hoop dat jullie aanpassing aan je nieuwe scholen soepel zal verlopen en gevuld zal worden met nieuwe vrienden en veel leren. “

Sinds begin maart kwamen deze Olim uit landen over de hele wereld, waaronder: Rusland, Oekraïne, Ethiopië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Argentinië, Brazilië, Zuid-Afrika, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Peru, Uruguay, Chili, Colombia, Wit-Rusland, Moldavië, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, België, Zwitserland, Nederland, Spanje, Tsjechië, India, Panama, de Dominicaanse Republiek en Hong Kong.

“Ik ben blij om hier te zijn. Ik ben opgewonden om naar school te gaan, maar een beetje bang voor het Hebreeuws”, zei Dmir Gasimov, een 9-jarige die Aliyah maakte vanuit Oekraïne. “Maar het is leuk om in Israël te zijn, er is een strand en ik heb precies de rugzak die ik wilde.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)