VAE blijft Palestijnen steunen

Minister van Buitenlandse Zaken sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Screenshot YouTube

Na opmerkingen van Palestijnse leiders dat de normalisatie tussen Israël en de VAE ‘een mes is in de rug van het Palestijnse volk’ probeerde de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE, sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan, de Palestijnse leiders gerust te stellen door te zeggen ‘dat Abu Dhabi nog steeds de oprichting ondersteunt van een Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.’

Hij voegde daaraan toe “dat het historische bezoek van een Israëlische delegatie en de nieuwe normalisatieovereenkomst niet ten koste zou gaan van de steun van de Emiraten aan de Palestijnse zaak.”

“De VAE zal het Arabische standpunt blijven steunen dat oproept tot de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. We zullen de Palestijnse zaak blijven steunen op basis van ons historisch standpunt dat voortkomt uit een diepgewortelde, onwankelbare overtuiging die nooit zal veranderen als gevolg van welke overwegingen dan ook,” zei bin Zayed in opmerkingen van het staatspersbureau WAM van de VAE.

“Ik zou het hele publiek hier willen verzekeren dat de VAE vredesopbouw als een strategische noodzaak voor de regio beschouwt. Deze strategische noodzaak zal echter niet ten koste gaan van onze steun voor de Palestijnse zaak en de rechten van ons broederlijke Palestijnse volk, ”voegde hij eraan toe.

In Israël werd niet gereageerd op zijn verklaring die moet worden gezien als een poging de woede van de Palestijnse leiders over de normalisatieonderhandelingen te verminderen.

Na de feestelijke aankomst op maandag begonnen de twee partijen direct met gedetailleerde onderhandelingen over de voorwaarden van de normalisatieovereenkomst.

Werkgroepen kwamen bijeen om diplomatieke, financiële, zakelijke, toerisme-, gezondheids- en wetenschappelijke kwesties te bespreken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)