Opnieuw tienduizenden demonstranten tegen Netanyahu

Screenshot Ynet tv

Opnieuw demonstreerden tienduizenden in Israël tegen premier Netanyahu omdat zij vinden dat hij moet aftreden wegens zijn corruptieproces en het falende anti-coronavirus beleid.

Terwijl op zo een driehonderd bruggen en viaducten door heel Israël duizenden demonstreerden tegen premier Netanyahu, en enkele duizenden zich in de buurt van zijn privé woning in Ceasarea hadden verzameld, vond de grootste demonstratie zoals gebruikelijk plaats in de buurt van zijn ambtswoning in Jeruzalem.

Ongeveer tienduizend demonstranten hadden zich daar verzameld, de sfeer was gemoedelijk bleek uit live uitgezonden tv beelden. De opkomst was mede door het extreem warme weer aanmerkelijk minder dan de week ervoor, toen ruim 37.000 mensen bijeen waren gekomen.

Ongeregeldheden braken uit toen de ruim 5000 demonstranten het plein bereikten na een tocht vanaf de “Cordbridge’ bij de ingang van Jeruzalem door de stad.

Politie wilde verhinderen dat de door hen meegedragen symbolen, zoals een onderzeeboot en een tank, op het plein kwamen.

Zij werden daar tegengehouden door een grote politiemacht waarna ongeregeldheden uitbraken en 11 mensen werden gearresteerd. Twee politieagenten raakten licht gewond.

Zeev Engelmayer wordt gearresteerd. Screenshot Channel 13.

Een opmerkelijk voorval deed zich voor toen een bekende cartoonist, Zeev Engelmayer, werd gearresteerd omdat hij gekleed was in een pak van een naakte vrouw die Sara Netanyahu moest voorstellen. Politie zei later dat dit niet kon en een belediging was voor de vrouw van de premier die enige tijd geleden had gezegd zich ‘seksueel misbruikt te voelen’. Hij werd gearresteerd en later op de avond weer vrijgelaten.

Ook de Breslav Chasidiem waren weer van de partij. Zij demonstreerden voor de tweede week op rij tegen het feit dat ze niet naar Uman mogen afreizen voor de jaarlijkse pelgrimage naar het graf van rabbijn Nachson.

Kort na middernacht werd de demonstratie beëindigd, nadat een uur eerder de de luidsprekers waren afgezet, zoals overeengekomen met de politie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)