President Rivlin eert 120 soldaten voor hun prestaties

Minister van Defensie Gantz, president Rivlin, IDF opperbevelhebber Kochavi. Foto Haim Zach / GPO

“Jullie zijn de beste!” Dit zei president Rivlin aan de 120 mannen en vrouwen van de IDF die waren geselecteerd als de ‘uitstekende soldaten’ van 2020 en gaf hij hen samen met de IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kochavi, de onderscheidingen voor uitstekende prestaties.

De ceremonie vond plaats op het hoofdkwartier van de IDF, de Kirya-basis in Tel Aviv. De prijsuitreiking vindt elk jaar plaats als onderdeel van het traditionele Yom Haatzmaut-evenement voor de Onafhankelijkheidsdag van Israël, maar werd dit jaar uitgesteld vanwege de coronavirus-pandemie.

De president en de stafchef begroetten beurtelings de “uitstekende soldaten”. Ze werden gekozen en aanbevolen door hun commandanten om de onderscheiding van de president te ontvangen voor hun belangrijke dienst en uitzonderlijke bijdrage aan de IDF en de staat Israël.

Elk van de 120 ontvangers ontving een studiebeurs voor studie of professionele training van Yahad – United For Israel’s Soldiers, mogelijk gemaakt door een donatie van de UK Friends of The Association for the Wellbeing of Israeli Soldiers.

‘De afgelopen dagen heb ik de citaten voor uw onderscheidingen voor uitmuntendheid gelezen. Ik was vervuld van trots ‘, zei de president. “Onder jullie zijn er soldaten en officieren uit het centrum en de periferie van het land. Van steden en dorpen. Van nederzettingen, kibbutzim en moshavim. Seculier en religieus, joods en niet-joods. Nieuwe immigranten en veteranen. Lone soldiers die uit het buitenland kwamen om vrijwilligerswerk te doen en erop stonden om in de IDF te dienen. Samen vertegenwoordig jullie de IDF als het volksleger, een divers leger dat voor iedereen openstaat. Een bron van inspiratie en trots. Een reden voor en een symbool van Israëlische hoop! “

“Toen ik werd geboren, en mensen zeggen dat het 81 jaar geleden is, was de staat Israël nog niet opgericht”, vervolgde hij. “Als kind was het ons verboden de vlag van Israël te hijsen, maar onze dromen konden niet worden verboden- en we droomden. We droomden dat we een eigen staat zouden krijgen. We wilden een sterk leger hebben. We droomden van onafhankelijkheid en soevereiniteit, en hier maak je die dromen waar! Vanaf het prille begin zag de staat Israël zijn volk als de bron van zijn kracht en het geheim van zijn macht. En het zijn de mensen die het tastbare voordeel van de IDF zijn. Het unieke menselijke kapitaal zorgt er vooral voor dat we samen kunnen staan ​​in een geest van wederzijdse verantwoordelijkheid en de complexe uitdagingen die voor ons liggen het hoofd kunnen bieden. “

De president sprak over de huidige situatie en zei: “In deze noodlottige dagen is de hoogste missie van de IDF – het beschermen van de staat Israël – ook de persoonlijke missie van ieder individu dat dient, en van ieder van ons. Om onze huizen te beschermen, om onze gezinnen, ouders, grootouders te beschermen. De sterke, onbreekbare verbinding tussen de IDF en de mensen is een uniek kenmerk van de Israel Defense Forces. Dat is het verschil. Dat is ook zijn kracht. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!