Samenwerking Weizmann Institute of Science en de Mohamed Bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI) uit de VAE

Weizmann Institute of Science President prof.Alon Chen en minister van Industrie en Geavanceerde Technologie van de VAE Dr.Sultan Ahmed Al Jaber tijdens ondertekeningsceremonie voor virtuele samenwerking. Foto Weizmann Institute of Science

Het staatspersbureau WAM van de VAE heeft meegedeeld dat het Weizmann Institute of Science en de Mohamed Bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI) uit de Verenigde Arabische Emiraten zijn overeengekomen om samen te werken op het gebied van Artificial Intelligence (AI).

Beide landen hebben gezegd dat ze hopen dat genormaliseerde banden economische en technologische voordelen zullen opleveren en dat blijkt uit deze samenwerking van twee gerenommeerde instituten.

Het memorandum van overeenstemming is de eerste ondertekening tussen Israëlische en VAE-instellingen voor hoger onderwijs, zei WAM, met de bedoeling “de ontwikkeling en het gebruik van kunstmatige intelligentie als hulpmiddel voor vooruitgang te bevorderen”.

Mogelijke samenwerkingsgebieden zijn onder meer academische uitwisselingen, conferenties, het delen van computerbronnen en de oprichting van een gezamenlijk virtueel instituut voor kunstmatige intelligentie, zei WAM.

Vanwege het coronavirus vond de ondertekeningsceremonie virtueel plaats, in aanwezigheid van prof. Alon Chen, voorzitter van het Weizmann Institute of Science en dr. Sultan Ahmed Al Jaber, minister van Industrie en Geavanceerde Technologie en lid van het federale kabinet, en voorzitter van de MBZUAI Raad van Toezicht.

Naar verwachting zal volgende week, na Rosh Hashanah een delegatie onder leiding van de president van het Weizmann Institute zal naar Abu Dhabi reizen om de details van het MoU af te ronden en de implementatie ervan te bespreken.

Het Weizmann Institute of Science in Rehovot, Israël, is een van ‘s werelds meest vooraanstaande multidisciplinaire onderzoeksinstellingen en biedt masters- en doctoraatsgraden aan in vijf faculteiten.

De Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence is opgericht in 2019 en is een op onderzoek gebaseerde academische instelling op graduate niveau in Abu Dhabi. De universiteit maakt deel uit van een bredere nationale strategie om van de VAE een leider te maken op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)