Samenwerking aangekondigd tussen film en tv makers uit Israël en de VAE

Screenshot Israëlische Oscar winnaar Son of Saul

Historisch, zo mag de aankondiging worden genoemd van de Abu Dhabi Film Commission (ADFC), het Israel Film Fund (IFF) en de Jerusalem Sam Spiegel Film & Television School (JSFS) dat zij een alomvattende overeenkomst hebben bereikt voor samenwerking samenwerking op het gebied van film en televisie.

De samenwerking heeft als doel tolerantie, educatie en het ontwikkelen van een dieper cultureel begrip tussen het Emirati en het Israëlische volk, aldus de verklaring.

Er is een agenda opgesteld die bestaat uit vier kerninitiatieven, gericht op bilaterale workshops, training, opleiding, een International Film Lab en een regionaal filmfestival. 

Hoewel er in Israël internationale filmfestivals zijn heeft Dubai ooit een internationaal festival gehouden, maar regionale filmfestivals zijn er tot nu toe nooit geweest.

In samenwerking met het wereldwijd erkende JSFS zullen studenten uit de Emiraten worden geselecteerd om te studeren in een van de drie educatieve tracks op de veelgeprezen campus in Jeruzalem.

Vlgens Mohamed al Mubarak, voorzitter van twofour54 en Image Nation Abu Dhabi zal: “Deze overeenkomst de culturele banden tussen onze beide creatieve industrieën versterken en de ontwikkeling van de film- en tv-sector in Abu Dhabi ondersteunen door het creëren van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden die zullen leiden tot de ontwikkeling van meer kwaliteitsinhoud, ondersteund door de waarden van acceptatie en respect van de VAE.”

Lisa Shiloach-Uzrad, uitvoerend directeur van IFF zei dat : “De filmkunst een universele taal is die als brug kan dienen tussen culturen en mensen. Ik geloof dat dit een geweldige kans is voor samenwerking waardoor we kunnen leren, creëren en dichter bij onze buren in het Midden-Oosten kunnen komen. Ik ben er zeker van dat we veel manieren zullen vinden om op creatief en professioneel niveau samen te werken, waar beide partijen van zullen profiteren.”

Naast trainings- en ontwikkelingsprogramma’s zullen filmmakers uit de Emiraten voor het eerst vertegenwoordigd zijn in het Sam Spiegel International Film Lab, waarbij een regisseur van de VAE wordt uitgenodigd om als jurylid deel te nemen aan de komende 2021-editie van de spraakmakende jaarlijkse Film Lab-wedstrijd, dat Oscar winnende films zoals Son of Saul heeft geproduceerd, naast tientallen films die zijn vertoond en prijzen hebben gewonnen op prestigieuze filmfestivals over de hele wereld.

Toekomstige doelstellingen van het partnerschap zullen binnenkort worden aangekondigd en omvatten een bilaterale film coproductieovereenkomst om coproducties tussen de filmindustrieën van Abu Dhabi en Israël te vergemakkelijken en aan te moedigen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!