Stel een vraag aan een rabbijn voor een nieuw TV-programma

Rabbijn Shmuel Katz/ Foto NIHS

Momenteel bereidt de Joodse Programmering van de EO een serie informatieve tv-programma’s voor met als titel: Vraag het een rabbijn.

In elke aflevering beantwoordt een team van twee gedreven en enthousiaste rabbijnen onder leiding van presentatrice Esther Porcelijn uiteenlopende grote en kleinere persoonlijke vragen, levensvragen en dilemma’s die Nederlanders uit de meest uiteenlopende geledingen anno 2020 bezighouden.

Met als uitgangspositie eeuwenoude Joodse religieuze bronnen geven de rabbijnen een helder antwoorden dat is toegesneden op iedere situatie. En geven ze een advies hoe in een bepaalde situatie wel of niet te handelen. Neem bijvoorbeeld een dreigende echtscheiding, de omgang met eenzaamheid als gevolg van het coronavirus of heel praktisch de aankoop van een nieuwe auto: een benzinemodel of elektrisch?

De vragen worden voorgelegd aan de Rabbijnen Shmuel Katz (NIK) en David Gaillard (NIK en legerrabbijn bij Defensie), Joram Rookmaker (LJG Amsterdam) en Marianne van Praag (LJG Den Haag).

Hebt u een vraag of dilemma voor een van onze rabbijnen? Stuur een mail naar: joods@eo.nl

Advertentie (4)