Tel Aviv op plek 3 van meest hond-vriendelijke stad ter wereld

Mijn eigen hond Micky

Tel Aviv staat op plek 3 als meest vriendelijke stad voor honden wereldwijd blijkt uit onderzoek van de Duitse verzekeringsmaatschappij Coya om de 50 meest hond vriendelijke steden ter wereld te vinden. Amsterdam staat op nummer 31 op de lijst.

Nu vind ik dat persoonlijk niet zo vreemd. Wat voor Tel Aviv geldt, geldt eigenlijk voor heel Israël: het hondenbezit is groot in vergelijking met andere landen en iedere stad of dorp heeft wel voorzieningen voor honden aangelegd.

Ik merk dat zelf ook als ik met mijn trouwe viervoeter door mijn buurt loopt en zie hoeveel er is gedaan om het de hond en zijn baasje naar de zin te maken.

Bovenaan de lijst staan San Francisco en Seattle. Seattle heeft de meeste honden per hoofd van de bevolking, 246,67 per 1000 inwoners. Tel Aviv heeft 182,10 honden per 1000 inwoners, waarmee het op de derde plaats komt in die categorie achter Seattle en Miami.

Hoewel het op de derde plaats staat, kwam Tel Aviv op de eerste plaats voor het aantal dierenwinkels. En in vergelijking met San Francisco en Seattle heeft Tel Aviv meer hondenparken en dierenartsen per hond.

De levenslange kosten van hondenbezit in Tel Aviv zijn echter hoger dan in beide steden, naar schatting ruim 19 duizend euro. Dit plaatst Tel Aviv op de negende plaats op de lijst wat betreft kosten. Zürich is het duurst met 28 duizend euro.

Enkele andere bevindingen: Basel, Zwitserland heeft het laagste verlatingspercentage van honden, terwijl New York het hoogste heeft. Madrid rekent de hoogste boete voor het niet ophalen van hondenpoep en Helsinki heeft het grootste aantal hond vriendelijke hotels.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)