Tel Aviv wil met een 24 uur online hacketon 100 startups creëeren

De gemeente Tel Aviv houdt samen met Microsoft, Google For Startups en heel veel andere Israëlische en Internationale bedrijven de ‘grootste 24-uurs online hacketon van Israël” in een poging om recent werkloze hightech professionals ertoe aan te zetten startups te beginnen, waarbij waarin mentoren zullen samenwerken met de beginnende ondernemers om hun ideeën te realiseren.

Het nachtelijke evenement, 100StartupsChallenge , vindt plaats van 15-16 september en begint om 18.00 uur, waarbij het doel is om in één dag meer dan 100 startups te genereren, aldus de organisatoren.

Het initiatief werd bedacht toen duidelijk werd dat veel getalenteerde professionals werkloos waren geworden door de coronavirus-pandemie, aldus de persverklaring.

De Israëlische tech-industrie is “hard getroffen” door de virus pandemie en zal naar verwachting een daling van ongeveer 25% in particuliere kapitaalinvesteringen en een vergelijkbaar bedrag in totale inkomsten zien, zei de Israel Innovation Authority in april. 

Een enquête begin juli door de Israel Innovation Authority en de Israel Advanced Technologies Industries (IATI), gebaseerd op een enquête onder 825 bedrijven, toonde aan dat 29% van de ondervraagde technologiebedrijven zei dat ze werknemers hebben ontslagen.

Onder leiding van Yossi Dan, die een innovatielab leidt dat startup accelerator-programma’s en bootcamps opzet, wil het evenement een publiek van 500 ondernemers trekken, die zullen worden toegesproken door parlementslid en hightech-ondernemer Nir Barkat, Jon Medved, de CEO van OurCrowd. durfkapitaalfonds en Aharon Aharon, de CEO van de Israel Innovation Authority.

Namens de burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai, zal Ofira Yochanan Wolk deelnemen, naast andere experts, investeerders en oprichters van hightech bedrijven, aldus de verklaring.

De 24-uurs hackaton omvat presentaties, lezingen en teamwork sessies onder begeleiding van mentoren. Deelnemers worden gematcht met andere professionals waarbij onderwerpen aan bod komen, zoals onder meer fintech, cyber, blockchain, agritech en onderwijstechnologie (edtech).

“In totaal zullen honderden uren aan inhoud en persoonlijke begeleiding worden verstrekt zonder kosten voor de aspirant-ondernemers en professionals van Israël”, aldus de verklaring.

Het evenement wordt afgesloten met de top 10 van geselecteerde teams die de kans krijgen om te pitchen op een “Shark Tank” -sessie voor een panel van ‘vroeg stadium’ investeerders en zakenmensen, aldus de organisatoren in de persverklaring.

Het evenement, gehouden in het Engels, zal open zijn voor 500 aspirant-ondernemers en professionals, waaronder werklozen, zelfstandigen, nieuwe immigranten en studenten die geïnteresseerd zijn in het opzetten van of lid worden van startups, aldus de verklaring.

Deadline voor aanmeldingen is dinsdag 8 september om middernacht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)