Vrijwilligers beginnen kinderopvang voor zorgmedewerkers

Lev Poem kinderdagverblijf initiatief voor kinderen van zorgpersoneel werkzaam tijdens de coronavirus pandemie. Foto HaNoar HaOved VeHaLomed

Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus hoog blijft, hebben medische hulpverleners het nu drukker dan ooit, terwijl ze door de tweede landelijke lockdown weinig of geen kinderopvang voor hun kinderen hebben. In het licht hiervan zijn zorgverleners en kinderdagverblijven weer samengekomen om vrijwillig dagopvang te bieden aan essentiële gezondheidswerkers, net als tijdens de eerste lockdown.

Onder de naam ” Lev Poem “, wat kloppend hart betekent, en op verzoek van de ministeries van Gezondheid en Hoger Onderwijs, zijn er in ziekenhuizen in het hele land ten minste 30 kinderopvangcentra opgezet, die worden bemand door 500 vrijwilligers.

Na het succes tijdens de eerste lockdown – waarbij het initiatief de ‘Presidential Award for Volunteerism won’, besloten de initiatiefnemers weer bij elkaar te komen om de zorg te ontlasten en soepeler te laten werken.

Het initiatief is bedoeld voor de kinderen van essentiële werknemers in ziekenhuizen en gezondheidsklinieken, en voor werknemers in instellingen voor speciaal onderwijs.

“Het ministerie van Hoger Onderwijs heeft een nationale missie op zich genomen, om gezondheidswerkers in staat te stellen hun werk te doen in de voorhoede van de strijd tegen het coronavirus. We begeleiden dagelijks vele honderden arbeiders en jonge vrijwilligers uit de onderwijssector en andere organisaties, die voortdurend educatieve activiteiten leiden in centra door het hele land ”, zegt Hagai Gross, directeur van de Social and Youth Administration.

De kinderdagverblijven zijn geopend vanaf 07.00 uur tot 16.00 uur, voor kinderen van 3 tot 12 jaar, op meer dan 30 locaties door het hele land. Momenteel zijn er ongeveer 500 vrijwilligers en er wordt verwacht dat er meer zullen toetreden.

Om ervoor te zorgen dat de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid worden gevolgd, en voor de veiligheid van de kinderen en het betrokken personeel, worden capsules opgesteld, die elk plaats bieden aan acht kinderen en twee zorgverleners die allemaal maskers dragen en sociale afstand bewaren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)