Dan Martin van Israël Start Up Nation doet het goed in de Vuelta

Dan Martin. Foto ISN

Na de Tour de France, de Giro d’Italia is de Vuelta de derde grote wielerronde waar het Israël Start Up Nation wielerteam aan mee doet, en niet zonder succes. Kopman Dan Martin, die na zes etappes derde werd in het algemeen klassement, hield op de rustdag een “virtuele” persconferentie.

Dan eindigde als 18e op de zeer moeilijke bergetappe van zondag, die extra gecompliceerd was door koud en zeer nat weer, maar hij kwam er goed doorheen, vond hij zelf. “Het kost veel van je als je in die omstandigheden racet. Natuurlijk voelen we ons vandaag een beetje moe, want het is een hele zware week geweest. Mentaal voel ik me heel goed, hoewel de benen een beetje moe zijn. Maar ik weet zeker dat ik morgen weer fit zal vechten.”

Hij won donderdag zijn tweede Vuelta-etappe en zijn vierde Grote Ronde-etappe. Gaat hij voor meer? “Het hangt af van de kansen, maar ik denk dat een ontsnapping een groot deel van de komende etappes zal beslissen. Maar wie weet? Als ik goede benen heb en de kans komt dan ga ik natuurlijk voor een etappe, maar de focus ligt op het klassement en we zullen zien hoe ver we daarmee kunnen gaan. ”

De veteraan is erg onder de indruk van de jonge Israëlische renners in het team, met name Omer Goldstein, die dienst doet in de Vuelta. “Omer heeft hier geweldig werk geleverd. Hij reed gisteren vooraan en hij is zeer bekwaam in het peloton. Hij is echt een goede jongen om in de buurt te hebben. “

“We zagen met Guy Niv hoe hij leed tijdens de Tour, het was een van de moeilijkste Tours ooit, maar hij kwam er doorheen. En Guy Sagiv in de Giro – hij haalde het einde na een hele zware valpartij. Dat toont de kracht van karakter en vastberadenheid die hen ver zullen brengen in het wielrennen. ”

“Deze jongens zijn jong, misschien niet jong in leeftijd maar in ervaring”, zei hij wrang. Voor het grootste deel van het team in Spanje is dit hun eerste grote ronde. ‘Sutherland, Reto en ik vertellen ze wat ze op een rustdag moeten doen. Ze hebben nog nooit een rustdag achter meegemaakt! Het zijn dat soort dingen. Ze hebben dat enthousiasme met grote ogen en hebben duidelijk geen idee hoe ze zich in de derde week zullen voelen. We hebben ze nog niet verteld dat het vreselijk gaat worden.”

“Maar het is leuk om te zien dat ze met enthousiasme de race ingaan en die honger naar succes hebben en het is echt een geweldige sfeer. We racen met plezier en een glimlach op ons gezicht. “

Dan is ook erg blij dat Chris Froome, meervoudig Grand Tour-winnaar, in januari bij het team zal komen. De twee kennen elkaar al jaren, en “we hebben deze week elke dag in het peloton gepraat. Het feit dat hij dit jaar na zijn zware val weer op de fiets zit, is verbazingwekkend. Ik denk dat hij zoveel vooruitgang zal boeken in deze race. “

“Ik kan niet wachten om daadwerkelijk met hem in hetzelfde team te racen. Hij is een echte persoonlijkheid en die iedereen inspireert. Het team gaat volgend jaar naar een hoger niveau. Het heeft tot dusverre een hele steile leercurve achter de rug, van een klein continentaal team tot nu een WorldTour-team. Nu ik de beste rijder van deze generatie heb aangetrokken, heb ik het gevoel dat het heel spannend is om daar deel van uit te maken.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)