Bedrijf uit VAE in onderhandeling om Israëls luchtvaartmaatschappij Israir te kopen

Foto Israir.

Het in Dubai gevestigde bedrijf NY Koen Group, van de Joodse zakenman Naum Koen, wil Israir Airlines kopen, een van Israëls grootste luchtvaartmaatschappijen en toerismebedrijven, voor ongeveer 170 miljoen Shekel (42 miljoen euro) aldus de NY Koen Group in een verklaring.

In Dubai vonden vorige week ontmoetingen plaats tussen Israir-vertegenwoordigers Assaf Zur, chief financial officer, en Avivit Peleg, vice-president van de Leisure Groups Purchasing and Operations, en Naum Koen, de eigenaar is van de NY Koen Group.

“Zowel NY Koen Group als Israir zijn enthousiast over het toekomstige potentieel van deze aankoop en willen graag dat de details snel worden afgerond,” zei Koen, er aan toevoegend dat “momenteel details worden bekeken met betrekking tot de bedrijfsdoelstellingen en de financiële toestand van Israir”.

Door de overname van Israir, de grootste touroperator en op twee na grootste luchtvaartmaatschappij in Israël, zouden de activiteiten van NY Koen Group worden uitgebreid, aldus de verklaring. De groep exploiteert Aero Private Jet, dat zakelijke en recreatieve VIP-vluchten aanbiedt en toegang heeft tot meer dan 7000 vliegtuigen en 4000 luchthavens wereldwijd. Het bedrijf is sinds 2003 actief als kwaliteitsleverancier van luxe luchtvaart.

Koen bood 120 miljoen shekel (30 miljoen euro) aan de obligatiehouders van Israeli, die de controle over de luchtvaartmaatschappij verwierven nadat de holding IDB Development Corp. failliet werd verklaard en een rechtbank een trustee aanstelde om de verkoop van activa van het bedrijf te beheren. 

Israir zal worden geveild en biedingen moeten uiterlijk 8 november zijn ingediend.

Koen heeft ook aangeboden om een ​​extra bedrag van 50 tot 70 miljoen Shekel in de luchtvaartmaatschappij te steken als onderdeel van zijn bod, voor een totaal van ongeveer 170 miljoen shekel.

“Dit is het type aankoop dat het begin zou kunnen zijn van iets geweldigs”, aldus Koen in de verklaring. “Hopelijk zal het veel andere zakelijke samenwerkingen tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten aanmoedigen.”

Koen is staatsburger van de Oekraïne en Israël en woont in de VAE. Hij heeft bedrijven in Oekraïne, Rusland, Bahrein, Koeweit, Saoedi-Arabië, India, Hong Kong, Tsjechië en de VS. Naast luchtvaart heeft Koen ook een diamantbedrijf, een juweliersbedrijf, een bouwbedrijf en een beveiligingsbedrijf gevestigd in de VAE, met vestigingen in een aantal andere landen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)