Gantz: “Ik laat mij niet gijzelen door iemands politieke situatie”

Benny Gantz. Screenshot YouTube

Dat de spanningen tussen minister van Defensie en leider van Blauw & Wit Benny Gantz en premier Netanyahu oplopen, blijkt wel uit een persbericht van Blauw & Wit, wat zojuist is uitgegeven na een vergadering van de Knesset fractie van deze regeringspartij.

Over het niet nemen van maatregelen tegen ultraorthodoxe scholen die ondanks een verbod toch open zijn gegaan zei Gantz : ““De Haredi-bevolking, de Torah-studie en de instellingen van de gemeenschap zijn belangrijk en ik zou ze nooit afwijzen. Maar de wet moet voor iedereen gelijkelijk gelden. We kunnen een staat van anarchie niet accepteren”.

Gantz herhaalde opnieuw zijn dreigement indien er geen begroting van 2021 wordt ingediend.

“Ik ben niet bereid gegijzeld te worden in iemands politieke situatie … Mijn prioriteiten zijn de prioriteiten van het land, niet de mijne. Van de andere kant verwacht ik hetzelfde… “, zei hij.

Hij voegde daaraan toe dat “Elk van de tientallen economische experts die ik heb geraadpleegd, vertelt over de noodzaak van een begroting voor 2021. Er is geen enkele economische expert die het heeft over een weekbegroting voor 2020”, aldus Gantz.

“We zijn bereid samen te werken in de context van een functionerende overheid waar een begroting vorm krijgt. Als we dat niet zien gebeuren, zullen we andere alternatieven kiezen, of het nu gaat om het ontbinden van de Knesset of het nemen van andere maatregelen. Dingen kunnen zeker niet zo doorgaan”, zei Gantz.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)