IDF gaat een grotere rol spelen in strijd tegen het coronavirus

Foto IDF woordvoerders eenheid

Het IDF Home Front Command (HFC) gaat een steeds groetere rol spelen in de strijd tegen het coronavirus, nu de diverse ministeries het niet eens zijn over een gezamenlijke aanpak. Zo gaat het HFC twee afdelingen opzetten en runnen in het Rambam ziekenhuis in Haifa om patiënten met het coronavirus te behandelen. Later zal dit naar andere ziekenhuizen in het land worden uitgebreid.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van het land dat de IDF inwoners van Israël in ziekenhuizen gaat behandelen, zei de IDF-woordvoerder Hidai Zilberman aan verslaggevers.

De IDF afdelingen die in de komende twee tot drie weken naar verwacht open zullen gaan, zullen worden geleid door militaire medische professionals – dokters, verpleegsters, paramedici – en kunnen “vele tientallen” patiënten met matige symptomen behandelen in een omgebouwde ondergrondse parkeergarage in het ziekenhuis, zei hij. Het precieze aantal patiënten en personeel moest nog worden bepaald, voegde de woordvoerder toe.

Ook in andere gebieden wordt de rol van het leger steeds groter.

Zo zijn er een kleine 5.000 soldaten, voornamelijk reservisten, die het Home Front Command zijn komen versterken en zich bezig houden met het testen van mensen op het coronavirus en het openen en bemannen van quarantainehotels.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Daarnaast zijn 85 IDF medische soldaten die helpen bij laboratoriumonderzoek van coronatesten, bemannen honderden soldaten telefooncentrales, en zorgen hnderden soldaten voor het uitdelen van voedselpakketten en andere zaken voor mensen die thuis in quarantaine zitten.

In totaal zijn er op dit moment ruim 20.000 soldaten, waaronder veel reservisten, actief op allerlei fronten in de strijd tegen het coronavirus.

Verwacht wordt dat dit aantal zich de komende tijd zal uitbreiden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)