Musrara museum in Jeruzalem laat u met virtueel reality en 3D door het museum lopen

De hoofdgalerij in het Musrara-museum in Jeruzalem, in digitale realiteit. Foto Musrara museum 3D website

Musea overal ter wereld hebben het moeilijk tijdens de coronavirus pandemie en zoeken allerlei manieren om hun kustschatten toch aan het publiek te tonen. Het Musrara museum van de Naggar School of Art and Society in Jeruzalem, heeft een bijzondere manier gevonden om u haar tentoonstelling te laten zien.

Met de hulp van 3D-ontwikkelaar Tal Haring werd het virtuele Musrara museum opgezet waarbij een nieuwe een nieuwe virtuele ruimte in Musrara voor exposities online kwam, die u via deze link kunt bezoeken.

De nieuwste tentoonstelling is een virtueel foto- en video kijkje in de Indiaanse wereld, waar u met de hulp van de pijltjesknoppen op uw pc of laptop en de muis doorheen loopt om drie galerijen van Musrara’s historische structuur te verkennen, waar de museumstudenten en kunstenaars hun video- en portretwerken hebben geportretteerd.

Gedigitaliseerde ingang van het Museum. Foto Musrara museum

“Er is veel video gemaakt met hulp van de curatoren, en het is een oplossing, maar het is niet de meest boeiende”, zegt Haring, die driedimensionale en interactieve video les geeft aan de Universiteit van Tel Aviv en andere instellingen. “Het is eigenlijk een soort Google Street View van het museum geworden, voegt hij eraan toe.”

Het manoeuvreren is even wennen, maar als men eenmaal gewend is geraakt aan het gebruik van de computermuis of pijlen op het toetsenbord om over het scherm te bewegen, is het gemakkelijker om te focussen op wat er wordt getoond, in dit geval dus de portretten, geluiden en symbolen van de Inheemse Amerikaanse samenleving.

Getiteld ‘The Smoking Mountain Lawetlat’la’, is de tentoonstelling gebaseerd op een uitwisselingsprogramma waaraan de Musrara-studenten deelnamen met Wisdom of the Elders , een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor het behoud van de Indiaanse cultuur.

Net voor de uitbraak van het coronavirus bezochten de Musrara-studenten en de directeur van Musrara, Avi Sabag, oprichter en curator van deze tentoonstelling, afgelopen winter indianenreservaten en gemeenschappen in Oregon en de staat Washington, net voor het coronavirus.

De tentoonstelling brengt de mensen die ze ontmoetten en de rituelen die ze ontdekten tot leven door middel van portretten, video en geluid.

Haring scande de galerijen van Musrara terwijl ze nog leeg waren, en werkte vervolgens samen met Sabag om een ​​digitale tentoonstelling te maken van de kunstwerken die virtueel aan de muren van het museum ‘hingen’.

De tentoonstelling “Smoking Mountain” is de eerste die in de digitale galerie wordt getoond, en andere exposities zullen in dezelfde virtuele ruimte worden geopend.

De driedimensionale ervaring en virtual reality-weergave bieden bezoekers de kans om zich onder te dompelen en zich bezig te houden, zonder op en neer over het scherm te kijken en platte objecten te zien, zei Haring.

“Het is een gesprek dat nu op gang komt vanwege het coronavirus”, zei hij. “Mensen begrepen niet waarom we deze technologieën nodig hadden, en nu doen ze dat.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)