Lichte daling in positief geteste coronavirus patiënten; 100 doden in 3 dagen

Premier Netanyahu tijdens zijn Facebook video. Screenshot

Uit een mededeling van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, vrijdagochtend, blijkt dat er sprake is van een lichte daling van het aantal op donderdag positief op het coronavirus geteste mensen.

Op donderdag zijn er 7.639 mensen positief op het virus getest, 12,1% , minder dan de ruim 9.000 die op woensdag positief waren getest.

Er zijn nu 71.956 actieve besmettingen in het land, waarvan 831 in ernstige toestand met 196 van hen aan de beademing.

De overige patiënten hebben matige tot milde klachten of soms helemaal geen klachten.

In de afgelopen drie dagen zijn er ruim honderd mensen aan het virus overleden waardoor het dodental is gestegen naar 1.622.

Uit informatie van de coronavirus tsaar, professor Gamzu, blijkt dat ruim 40% van alle nieuwe besmettings gevallen, onder het (ultra)orthodoxe publiek is.

Hij zei zijn “hart vast te houden voor de gevolgen van de te verwachte massale Sukkoth vieringen in de ultraorthodoxe wijken, waar hele grote Sukkahs zijn neergezet die in sommige gevallen enkele duizenden mensen kunnen herbergen.

Het Corona National Information and Knowledge Center gaf dan ook een waarschuwing uit waarin het zei dat “de sukkah is grotendeels een gesloten ruimte en vormt een ernstig besmettingsgevaar en kan een belangrijke incubator van verdere verspreiding van het coronavirus vormen”.

Premier Netanyahu zei in een Facebook video dat de regering komende maandag zal besluiten de lockdown nog strenger te maken en mogelijk meer beperkingen zal invoeren, indien mocht blijken dat de huidige beperkingen niet werken.

“Als we zien dat de lockdown niet goed genoeg werkt, zullen we het verstevigen”, zei hij. “De enige manier om het infectiepercentage te verminderen, is door een zeer strikte lockdown,”zei hij.

Ondertussen blijft de woede in het land over het door Netanyahu gevoerde beleid toenemen en zullen er ook op zaterdagavond weer duizenden demonstraties zijn binnen de door de regering gestelde beperkingen, zoals maximaal 1 km van jet huis en in groepen van 20 personen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)