IDF steekt grens met Syrië over en vernietigt twee militaire posten (video)

Ter illustratie. Foto IDF woordvoerders Eenheid

In een zeldzame aanval over de grens hebben Israëlische soldaten twee Syrische militaire posten vernietigd in de gedemilitariseerde zone die de twee landen scheidt. De operatie is een waarschuwing aan de Syrische president Bashar Assad wiens troepen de Golanhoogten binnendringen, een schending van de staakt-het-vuren overeenkomst uit 1974.

Tijdens de geheime nachtoperatie, die vorige week plaatsvond, kwamen speciale troepen van de Nahal- en Yahalom-eenheden het Syrische grondgebied binnen om de twee militaire posities op de Golanhoogvlakte vernietigen, voordat ze ongemerkt terugkeerden naar Israël.

De inval, waarbij geen slachtoffers vielen, kwam als reactie op de groeiende aanwezigheid van het Syrische leger in de bufferzone die in strijd is met internationale overeenkomsten, aldus het bericht.

Het leger zegt dat het zal blijven opereren om te voorkomen dat de troepen van Assad, die verbonden zijn met Iran en de Libanese terreurgroep Hezbollah, hun militaire aanwezigheid voor de deur van Israël versterken.

“We zijn bekend met de samenwerking tussen het Syrische leger en Hezbollah.” Zei luitenant-kolonel Tal Goritsky, commandant van het Granite bataljon van de Nahal Brigade. “We zullen niet toestaan ​​dat het zuiden van Syrië het zuiden van Libanon wordt.”

Israël heeft sinds het begin van de burgeroorlog in 2011 honderden aanvallen op Syrië uitgevoerd. Die zijn veelal gericht op regeringstroepen, Iraanse troepen en strijders van de Libanese sjiitische terreurgroep Hezbollah.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)