In Israël is een patiënt aan zijn wervelkolom geopereerd terwijl hij bij bewustzijn was

Van links naar rechts: Dr. José Cohen, David Avital en Dr. Josh E. Schroeder in het Hadassah Medical Center na de lokale anesthesie van de wervelkolom bij Avital. Foto met dank aan Hadassah

Chirurgen in de Ein Kerem-campus van het Hadassah University Medical Center in Jeruzalem hebben een operatie aan de wervelkolom uitgevoerd terwijl de patiënt volledig wakker was. Voor zover zij weten wordt deze procedure nergens anders gedaan.

Nadat de 74-jarige David Avital thuis was gevallen, werd hij met verschillende wervelfracturen het Hadassah University Medical Center in Jeruzalem gebracht, waar hij moest worden geopereerd om hem weer op de been te krijgen.

Het probleem was dat Avital hart- en longproblemen heeft, waardoor algehele anesthesie te riskant was.

De enige optie was daarom om de operatie onder plaatselijke verdoving uit te voeren, iets wat volgens de chirurgen van het Hadaasah Medical Center nergens anders wordt gedaan.

“In samenwerking met de directeur van de Brain Catheterization Unit, prof. José Cohen, zijn we begonnen met het uitvoeren van complexe rugoperaties bij patiënten in Hadassah terwijl ze wakker zijn, met alleen lokale anesthesie,” legt Dr. Josh E. Schroeder, hoofd van Hadassah’s chirurgische team voor rug misvormingen uit.

Terwijl de patiënt met het gezicht naar beneden ligt, hebben de chirurgen schroeven en staven om de breuken te fixeren geplaatst, waarbij gebruik werd gemaakt van geavanceerde beeldnavigatie die maximale nauwkeurigheid mogelijk maakt met minimale incisies, zei Schroeder.

“Prof. Cohen en ik stabiliseerden de ruggengraat van de patiënt en onder constante controle van anesthesist dr. Rawhi Hashem hebben we de operatie uitgevoerd zonder algehele anesthesie en zonder de noodzaak om de patiënt te intuberen, wat niet triviaal is.”

“Deze zaak toont de moderne benadering van chirurgie aan,” zei Cohen. “We veranderen grote operaties in operaties met minimale incisies en zo wordt zes uur opereren een uur, algemene anesthesie wordt lokale anesthesie, twee weken herstel wordt ingekort tot twee dagen. Het risico op infecties wordt aanzienlijk verminderd.”

“Toen ik de operatiekamer binnenkwam, was ik erg bang”, zei Avital, een gepensioneerde militair, die veel vrijwilligerswerk doet.

“Ik werd nog meer gestrest toen ze me vertelden dat ik de hele operatie wakker zou zijn. Maar het was onmogelijk om bij mij een grote operatie aan de wervelkolom uit te voeren onder volledige verdoving. Iedereen in het team was bemoedigend en legde de hele procedure uit. De operatie ging snel voorbij en ik voelde helemaal geen pijn. Ik ben de artsen en het personeel enorm dankbaar. “

Avital voegde eraan toe dat hij ernaar uitkijkt binnenkort terug te keren naar zijn vrijwilligersactiviteiten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!