Israëls jaarlijkse ‘Fresh Paint’ kunstbeurs komt gratis online

Nadat het in de lente wegens de coronavirus pandemie was uitgesteld is nu besloten om Israëls jaarlijkse kunstbeurs ‘Fresh Paint’ op 28 oktober gratis online te zetten zodat iedereen ervan kan genieten en eventueel een of meerdere kunstartikelen aan te kopen.

Joanna Jones ” Wall Flower ‘zal te zien zijn op de Fresh Paint-kunstbeurs, 28 oktober 2020 (met dank aan Yair Meyuhas)

De beurs wordt normaal gesproken gehouden op het uitgestrekte terrein van de Tel Aviv Expo en andere stadslocaties om de verschillende exposities te huisvesten.

Het digitale formaat van Fresh Paint omvat video, nieuwe media, op schermen gebaseerde werken en tips om kunst en design in huis te halen, evenals een gids voor beginnende verzamelaars. De kunstwerken zijn via deze link te bewonderen.

De porseleinen kinderbeker van Shira Keret voor de Fresh Paint-kunstbeurs 2020 (Met dank aan Daniel Schechter)

Zo zijn er bijvoorbeeld 1000 ansichtkaarten te koop in The Secret Postcard Project, waarin gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers – waaronder Michal Neeman, Gilad Katana, Zoya Cherkassky en zanger Ivri Lider – en jonge kunstenaars en studenten kunstwerken op ansichtkaartformaat maken, die worden verkocht voor 190 shekel (48 euro) per stuk.

Het leuke is is dat kopers pas na aankoop de identiteit van de beroemde of nog onbekende kunstenaar te weten komen.

Een andere galerie bij Fresh Paint zal gewijd zijn aan “Don’t DIS my ABILITY”, een gezamenlijke inspanning van studenten van het Bezalel Visual Communications Department en mensen met een handicap, die samen hun ontmoetingen via de cameralens documenteerden.

Shmuel Goldstein’s ‘From Purple to Yellow’ op 2020 Fresh Paint Art Fair (Met dank aan Maia Zahavi)

Normaal trekt de beurs altijd meer dan 30.000 nieuwsgierige bezoekers, aldus Yifat Gordon en Sharon Tillinger, de medeoprichters van Fresh Paint.

“We hebben het gevoel dat dit jaar, midden in de coronacrisis het verlangen van het publiek naar kunst en cultuur niet is afgenomen en zelfs groter is dan ooit”, schreven Gordon en Tillinger in een persbericht. “Daarom is het belangrijk voor ons om de traditie voort te zetten en in elk mogelijk formaat, ondanks de uitdagingen en beperkingen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)