Grootste militaire oefening van dit jaar in Israël

Ter illustratie. Foto IDF woordvoerders eenheid

De Israel Defense Forces (IDF) zijn zondagochtend de grootste militaire oefening van dit jaar begonnen die bedoeld is om een oorlog tegen de Hezbollah-terreurorganisatie te simuleren, en gericht is op het verbeteren van het offensieve vermogen van het leger, aldus de persverklaring van de IDF.

Onder de naam “Deadly Arrow” zal de meerdaagse oefening voornamelijk gericht zijn hoe verschillende hoofdkwartieren en commandocentra samenwerken en communiceren in oorlogstijd, aldus het leger. Het omvat ook fysieke manoeuvres door grondtroepen, marineschepen en vliegtuigen.

Aan de oefening wordt deelgenomen door verschillende hoofdkwartieren, reguliere en reservetroepen, waaronder de luchtmacht, de marine en de grondtroepen, evenals het directoraat Inlichtingen, het directoraat Technologische en Logistiek en het Directoraat Cyber Defensie.

De oefening was gepland als onderdeel van het trainingsregime van 2020 en zal naar verwachting donderdagmiddag eindigen. Tijdens de oefening zal een verhoogd niveau van IDF-straaljagers, gevechtshelikopters en ander vliegtuigverkeer in het hele land merkbaar zijn.

Bovendien zal de toename van het verkeer van veiligheidstroepen, voertuigen en schepen in het hele land merkbaar zijn, inclusief de havens van Haifa en Ashdod. De oefening kent speciale gezondheidsvoorschriften en vindt plaats volgens strikte voorschriften om de gezondheid van de deelnemers te behouden.

De IDF gaat er van uit dat elke toekomstige oorlog tegen de in Libanon gevestigde terreurgroep Hezbollah niet alleen in Zuid-Libanon zal worden gevoerd, maar ook aanvallen vanuit Syrië en mogelijk ook de Gazastrook zou omvatten.

De IDF beschouwt de terreurgroep Hezbollah over het algemeen als haar belangrijkste militaire vijand. De door Iran gesteunde sjiitische militie, met wie Israël in 2006 een oorlog voerde, wordt verondersteld een arsenaal van ongeveer 130.000 raketten en raketten te behouden – een grotere verzameling projectielen dan veel landen bezitten – en de organisatie heeft aanzienlijke gevechtservaring vergaard door te vechten in Syrië tijdens de burgeroorlog in het land.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)