Israëlische wielerploeg wint achtste etappe Giro d’Italia

Alex Dowsett geniet van zijn etappe overwinning. Screenshot YouTube

De wielerploeg van Israel Startup Nation heeft de achtste etappe gewonnen van de Giro d’Italia, maar een positieve coronatest van een van de leden van de wielerploeg maakt het meedoen onzeker.

Alex Dowsett behaalde zaterdag de overwinning in de achtste etappe van de Giro d’Italia en bezorgde daarmee het Israel Startup Nation-team een ​​eerste overwinning in deze prestigieuze wielerwedstrijd.

Helaas werd de overwinning overschaduwd door een positieve coronatest van collega renner Brit Simon Yates uren eerder, waardoor het verder meedoen van de wielerploeg onzeker is geworden.

Dowsett schudde zijn vijf ontsnapte metgezellen met nog 20 kilometer te gaan van zich af, en kwam tegen het einde van de 200 kilometer lange etappe alleen over de streep met meer dan een minuut voorsprong op de Italiaan Salvatore Puccio van Ineos en de Brit Matthew Holmes van WorldTeam Lotto.

Teamgenoot Mathias Brandle eindigde de etappe op de vijfde plaats.

Deze overwinning is de eerste keer dat een renner voor het Israëlische team een ​​etappe in een van de drie Grand Tour-races wint en is een belangrijke mijlpaal voor het team, dat vijf jaar geleden werd opgericht en vorige maand voor het eerst deelnam aan de Tour de France.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)