Lockdown werkt: coronavirus cijfers aanmerkelijk lager in Israël

MDA personeel in beschermende kleding. Foto MDA

De resultaten van de lockdown waar Israël zich nu al zes weken in bevindt worden steeds duidelijker zichtbaar. Alle cijfers met betrekking tot het coronavirus vertonen al een aantal dagen een dalende trend.

Donderdag zijn er 32.290 mensen op het coronavirus getest, waarbij 895 positief bleken te zijn. Een percentage van slechts 2,8%. Dit was een paar weken geleden nog ruim 15% was.

Het aantal actieve besmettingen is gedaald to 17.279. Hiervan verkeren 570 patiënten in ernstige toestand. Van hen zijn 223 aangesloten op een beademingsapparaat.

Van de overige patiënten verkeren er 154 in matige toestand. De rest heeft milde klachten of soms helemaal geen klachten.

Het aantal mensen wat aan de gevolgen van het coronavirus is overleden staat op 2.319.

In zijn dagelijkse rapport zei het Nationaal Informatie- en Kenniscentrum van het Coronavirus dat hoewel het aantal nieuwe gevallen en het aantal positieve tests bleven dalen, het besmettingspercentage in absolute termen hoog bleef, wel is het aantal dodelijke slachtoffers en patiënten in ernstige toestand was gedaald ten opzichte van de week ervoor.

Het centrum waarschuwde echter voor een waarschijnlijke “vertraging van de verbeteringstrend die de afgelopen weken is waargenomen”, nadat de lockdown deze week begon te worden afgebouwd, en voorspelde dat volgende week zal blijken of de daling van de infectiecijfers doorzet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!