Tweede Israëli heeft de titel “Master of Wine” gekregen

Ido Lewinshon. Foto Kosherwine

Een tweede Israëli heeft onlangs de titel “Master of Wine” gekregen. Na zijn afstuderen aan het prestigieuze, in Londen gevestigde Institute of Masters in Wine , mag Ido Lewinsohn deze titel voor zijn naam zetten.

Lewinsohn is de hoofdwijnmaker van Barkan wijnen, een van Israëls grootste wijnmakerijen en runt samen met zijn vader de in 2007 opgerichte Lewinsohn Garage de Papa wijnmakerij.

Hij studeerde oenologie aan de Universiteit van Milaan en werkte in wijnmakerijen in Israël, Frankrijk, Italië en Australië.

Het in 1953 in Londen opgerichte Institute of Masters of Wine is een internationale organisatie om excellentie, interactie en het leren op het gebied van wijn te bevorderen. Sindsdien hebben meer dan 450 mensen de titel in handen. 

De eerste Israëli die de titel Master of Wine kreeg, was Eran Pick , wijn maker en general manager van Tzora Vineyards.

De studie voor Master of Wine duurt drie jaar en was in eerste instantie alleen voorbehouden aan Britse wijnimporteurs, detailhandelaren en handelaars, maar is nu ook beschikbaar voor wijnmakers, wijnjournalisten en wijnbouwers van over de hele wereld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)