Maandag 780 nieuwe besmettingen in Israël, besmettingspercentage laagste sinds juni

Ter illustratie. Home Front Command verpleegster met haar foto op haar beschermende kleding. Foto IDF woordvoerders eenheid

Uit de vanochtend door het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakte cijfers blijkt dat er op maandag 36.605 mensen op het coronavirus zijn getest waarbij het besmettingspercentage uitkwam op 2,1%, het laagste sinds 21 juni dit jaar.

In totaal zijn er 311.149 Israëliërs besmet met geraakt met het coronavirus waarvan op dit moment nog 12.733 actieve gevallen zijn. Hiervan verkeren 467 patiënten in ernstige toestand, van wie 193 aan beademingsapparatuur zijn aangesloten. Ook deze cijfers laten een constante daling zien.

Nadat op maandag 12 mensen aan het coronavirus zijn overleden staat het dodenaantal nu op 2452.

Het Hadassah Ein Kerem Medisch Centrum in Jeruzalem, de stad die consequent het hoogste aantal besmettingen heeft gezien, maakte vandaag, dinsdag, bekend dat twee afdelingen voor de behandeling van coronapatiënten na meer dan een half jaar zouden sluiten.

Nu het dagelijkse aantal besmettingsgevallen in Israël al een week aan het dalen is, nadat een tweede nationale lockdown was versoepeld, keurden de ministers in het zogenaamde coronakabinet op maandagavond de heropening van scholen voor kinderen in de eerste tot de vierde klas vanaf zondag 1 november goed, evenals de opheffing van een reeks andere beperkingen om de pandemie te beheersen.

Naast het besluit over scholen hebben de ministers maandag ook ingestemd met de heropening vanaf aanstaande zondag van kappers- en schoonheidssalons, en andere bedrijven die klanten één op één kunnen ontvangen.

Donderdag vindt een aparte bijeenkomst plaats om te besluiten tot heropening van straatwinkels en guesthouses, in Israël ‘zimmers’ genoemd.

Gezondheidsexperts raden de regering nog steeds aan niet te snel de huidige lockdown beperkingen op te heffen en van week tot week te bekijken wat de gevolgen van het opheffen van een beperking zijn op het aantal coronabesmettingen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!