President Rivlin geeft startsein voor “Gam Ani Ratza” race tegen borstkanker

Foto Haim Zach (GPO)

De president van Israël, Reuven Rivlin, begon maandag 26 oktober aan de laatste kilometer van de Gam Ani Ratza (ik ren ook) -race ter gelegenheid van het einde van de borstkanker bewustwordingsmaand.

De president gaf het startsein voor de laatste kilometer van de hardlopers, vrouwen die borstkanker hebben en aan het herstellen zijn, waarmee het einde gemarkeerd wordt van de bewustmakingscampagne Running Around The World voor borstkanker.

De hardlopers vertrokken voor een feestelijke tocht vanaf de toegangspoorten van Beit HaNasi, de residentie van de president van Israël, met roze shirts om de duizenden Israëliërs te bedanken die de afgelopen maand hebben deelgenomen om het bewustzijn van vroege screening op de ziekte te vergroten.

Ter gelegenheid van deze laatste kilometer droeg de president een roze mondkapje en begroette hij de hardlopers met een roze lint op zijn revers. De bewakers van Beit HaNasi droegen ook roze maskers en de muren van de ontvangsthal van Beit HaNasi werden roze verlicht.

In zijn toespraak zei de president:

Ik ren ook – ren met je mee in lichaam, hart en gedachte. Elke vrouw die borstkanker heeft, elke vrouw die beter wordt, is een hele wereld. Een wereld van dromen, verlangens, liefdes, angsten – van het leven! En iedereen die een enkel leven redt, een alleenstaande vrouw als deze, redt de hele wereld. “

‘Ga alsjeblieft even kijken. Zelfs nu. Overtuig uw partners om zich te laten controleren. Je moeders, dochters, vrienden. Laat corona kanker niet verslaan. Het is niet alleen een controle, niet zomaar een afspraak met een andere dokter, het is een redder in leven! “

“Gam Ani Ratza” is een Israëlisch vrijwilligersinitiatief van hardloopgroepen voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)