Mobileye-technologie voor autonoom rijden in auto’s van Geely

De Lynck & Co autonoom rijdende auto. Foto Geely

Een van de grootste autofabrikanten ter wereld, het Chinese Geely heeft aangekondigd dat het de autonome rijtechnologie van het in Israël gevestigde Mobileye zal installeren in zijn toekomstige voertuigen.

Een voorproefje van de samenwerking was donderdag te zien op de Beijing Auto Show, waar Geely een elektrische voertuig presenteerde, de Zero Concept van Lynk & Co waarin Mobileye’s SuperVision Surround-View Advanced Driver-Assist System (ADAS) is geïnstalleerd met over-the-air (OTA) updatemogelijkheden. De voertuigen zullen in 2021 op de markt komen.

Geely is ook de controlerende aandeelhouder van Volvo, Polestar, PROTON en Lotus  en de huidige samenwerking kan zich uitstrekken tot een vergelijkbare samenwerking in alle toekomstige voertuigen van de groep.

De oprichter en CEO van Mobileye en Intel senior VP Amnon Shashua zei dat “de deal met Geely de eerste keer is dat Mobileye verantwoordelijk zal zijn voor zowel de hardware als de software in het voertuig, waardoor het zowel de chauffeurs kan helpen bij het besturen van de auto’s als bij de planning hun route. Deze overeenkomst is de eerste keer dat Mobileye verantwoordelijk is voor de volledige stack van oplossingen, inclusief hardware en software, beleid en controle”, zei hij.

Mobileye’s SuperVision Surround-View Advanced Driver-Assist System (ADAS). Foto Mobilye

Shashua zei dat het SuperVision surround-view rijhulpsysteem van Mobileye wordt geleverd met 11 camera’s, waarvan zeven met een groot bereik, met een mogelijkheid van 360 graden om de weg te volgen en een pakket ingebouwde kaarten waarmee autonoom rijden op alle typen mogelijk is, of het nu stedelijke straten of open snelwegen zijn.

“De Geely-deal is belangrijk vanwege de omvang, reikwijdte en tijdlijn. Maar het belangrijkste is dat het bewijst dat er een waardevolle toepassing is voor AV-technologie in de meest geavanceerde rijhulpsystemen”, aldus Shashua.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!