Netanyahu belt met de kroonprins van de VAE

Premier Netanyahu spreekt het kabinet toe voordat het stemt over het vredesverdrag met de VAE, 12 oktober 2020 . Foto Haim Zach / GPO

Voorafgaand aan de formele goedkeuring door de Israëlische regering van de normalisatieovereenkomsten met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, deelde premier Netanyahu mee dat hij in het weekend een telefoongesprek heeft gevoerd met de kroonprins van de VAE, sjeik Mohammad bin Zayed.

“Dit weekend sprak ik met mijn vriend, de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Mohammad bin Zayed”, zei de premier volgens het uitgebrachte persbericht.

“Ik nodigde hem uit om Israël te bezoeken, hij nodigde me uit om Abu Dhabi te bezoeken,” zei hij.

Er werd niet bij vermeld waar ze elkaar zullen gaan ontmoeten, Netanyahu zei dat hij de kroonprins had uitgenodigd Israël te bezoeken.

Een verklaring van het officiële persbureau van de Emiraten zei dat Netanyahu het telefoongesprek had geïnitieerd en dat de twee “de voortgang van de bilaterale betrekkingen bespraken met het oog op het vredesakkoord dat de twee landen onlangs hebben ondertekend.”

Er werd niet gesproken over een ontmoeting of een wederkerig bezoek.

Het was de eerste keer sinds de aankondiging op 13 augustus van de normalisatieovereenkomsten dat Netanyahu met de kroonprins sprak.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)