65 wijnen uit Israël winnen medailles bij Decanter World Wine Awards

Secret Reserve van wijnmakerij Shilo. Screenshot YouTube

Wijnliefhebbers opgelet, maar liefst 65 uit Israël afkomstige wijnen hebben prijzen gewonnen tijdens de Decanter World Wine Awards 2020 . Hieronder waren 6 Israëlische wijnen die goud wonnen, 31 wonnen zilver en 28 wonnen bronzen medailles.

De Decanter World Wine Awards worden beschouwd als de ‘Oscars’ onder de wijnprijzen en zijn de afgelopen 17 jaar tot de belangrijkste wijnwedstrijd uitgegroeid.

Decanter meldt dat “op meer dan 28 opeenvolgende dagen in augustus 116 van ‘s werelds beste wijnexperts, waaronder 37 Masters of Wine en negen Master Sommeliers, blind 16.518 wijnen hebben geproefd onder strikte veiligheidsrichtlijnen, resulterend in 50 Best in Show, 178 Platinum, 537 Goud, 5.234 Zilveren en 7.508 bronzen medailles”.

De Israëlische winnaars van goud waren allemaal rode wijnen: Gofna Reserve Cabernet Frank van Gva’ot Winery (2017), Peak van Psagot Winery (2016), Secret Reserve Cabernet Sauvignon en Mosaic Exclusive Edition van Shiloh Winery (2017), Black Tulip van Tulip Winery (2017) en Cabernet Sauvignon van Yarden Winery (2016).

Onder de met zilver beloonde Israëlische wijnen waren vier witte en 27 rode wijnen, die afkomstig waren uit de wijnmakerijen van Adir, Carmel, Dalton, Ella Valley, Gat Shomron, Golan Heights, Gva’ot, Har Bracha, Karmei Yosef, Maia, Psagot, Recanati, Shiloh, Teperberg en Tura Estate.

Onder de bronzen medaille winnaars uit Israel waren 18 rode wijnen, negen witte en één rosé (Adir’s 2019 Kerem Ben Zimra Barbera Rosé), en ze waren afkomstig uit de wijnmakerijen van Adir, Bravdo, Carmel, Dalton, Ella Valley, Gat Shomron, Golan Heights, Gva’ot, Har Bracha, Karmei Yosef, Recanati, Shiloh en Teperberg.

Wijnmakerij Shiloh won de meeste medailles, twee gouden, zeven zilveren en vier bronzen.

De wijn genaamd Psagot’s Peak was de hoogst scorende Israëlische wijn, met 96 punten. De andere gouden medaillewinnaars scoorden elk 95 punten.

Veel van deze wijnen zijn ook in Nederland te koop, o.a. bij de Israël winkel van Christenen voor Israël in Nunspeet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)