Opvallende peiling: “52% van de stemgerechtigden wil dat Netanyahu de politiek verlaat”

Premier Netanyahu. Screenshot Channel 12

Uit een nieuwe opiniepeiling die is gepubliceerd door Panels Research voor de kranten The Jerusalem Post en Maariv, blijkt dat meer dan de helft van de Israëli’s die de kiesgerechtigde leeftijd hebben, wil dat premier Benjamin Netanyahu de politiek verlaat.

Op de vraag of ze wilden dat Netanyahu de politiek de rug toe zou keren, zei 54% ja, 36% zei nee en 10% zei dat ze het niet wisten. Onder de mensen die bij de laatste verkiezingen in maart op Likud hebben gestemd, wilde 28% dat Netanyahu uit de politiek zou stappen, en onder degenen die voor de rechtse Yamina partij van Naftali Bennett stemden, wilde 57% dat hij zou vertrekken.

Op de vraag of ze aanpak van Netanyahu van de coronavirus pandemie vertrouwden zei maar liefst 55% dat ze hem niet vertrouwen om het hoofd te bieden aan zowel de gezondheidscrisis als de economische crisis.

Op de vraag of ze geloofden dat de beslissing om Israël af te sluiten om politieke redenen was genomen, zei 51% ja, 34% zei nee en 15% zei dat ze het niet wisten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!