Palestijnse Moefti: “Shariah verplicht elke moslim om Jihad te voeren tegen de Joden”

Screenshot YouTube

Tijdens een interview met de Palestijnse grootmoeft, Muhammad Hussein, op de officiële tv zender van de Palestijnse Autoriteit (PA) over de aspecten van de sharia in verband met de recente gebeurtenissen in de VAE en Bahrein verwees de presentator naar eerdere islamitische religieuze uitspraken die moslims ‘verplichten’ om ‘te vechten tegen de stelende joden’, zo ontdekte Palestinian Media Watch (PMW).

De PA Moefti benadrukte dat “als een centimeter van het land van de moslims wordt gestolen, de Jihad een persoonlijk religieus gebod voor iedereen.”

De grootmoefti van de Palestijnse Autoriteit definieert de hele staat Israël als gestolen islamitisch land – een waqf – wat een onvervreemdbare religieuze schenking is in de islamitische wet. Volgens de Moefti verbiedt de Sharia-wet daarom de Palestijnen om Israël te erkennen en beveelt elke moslim de persoonlijke plicht om oorlog te voeren tegen Israël totdat het “moslimland” is bevrijd.

Hij verklaarde verder dat de VAE en Bahrein deze religieuze uitspraken “verdraaien”, en merkte op dat dit “verboden” is en dat ze hiervoor verantwoording moeten afleggen aan Allah:

Officiële PA-tv-presentator: “Alle religieuze uitspraken die werden uitgevaardigd door de religieuze geleerden van het land verplichtten de strijd tegen de stelende Joden, en ze zijn het niet oneens over het verbieden van normalisatie met de zionisten. Maar sommigen (dwz de VAE en Bahrein) herinterpreteren deze teksten en verwelkomen de normalisatie … “

PA Moefti Muhammad Hussein: “De teksten zeggen duidelijk dat als een centimeter van het land van de moslims (dwz inclusief heel Israël) wordt gestolen, de jihad een persoonlijk religieus gebod wordt voor iedereen die daartoe in staat is. Dit is de Sharia-wet die de religieuze rechtsgeleerden vanaf het begin hebben gevolgd, vanaf de dagen van de metgezellen [van de profeet Mohammed]. Het feit dat de moslims – in sommige van de islamitische landen of in sommige van de Arabische landen – [hun land] niet kunnen herstellen, betekent niet dat de regelgeving is veranderd. Nee, de religieuze uitspraak is vast, geldig en aanwezig. Het minimum dat we eisen van degenen (dwz de VAE en Bahrein) die de teksten proberen te verdraaien, is dat ze de teksten correct lezen en ze niet verdraaien … [Het is verboden] voor hen om religieuze wettelijke uitspraken te doen tijdens het wijzigen de teksten en het verdraaien van de teksten, Volgens de grillen van deze of gene heerser (dwz de VAE en Bahrein). Dit is voor hen verboden en Allah zal hen hierover vragen. “

[Officiële PA-tv, Fatwa , 18 september 2020]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)