Peiling toont dramatisch verlies Likud partij en stijging partij van Bennett

Screenshot Channel 12 met tevredenheidscijfers, geel is slecht wit is goed.

Een door Channel 12 uitgevoerde peiling toont een dramatisch verlies van de Likud partij van premier Netanyahu en een grote stijging van de Yamina partij van Naftali Bennett die daardoor bijna op gelijke hoogte is gekomen met de Likud.

In de peiling komt de Likud partij uit op 26 zetels, een verlies van 10, terwijl de Yamina partij uitkomt op 23 zetels, een winst van 4 zetels vergeleken met een peiling van twee weken gelden.

Volgens de opiniepeiling zou Yair Lapid’s Yesh Atid 18 zetels krijgen, De Verenigde Arabische Lijst blijft stabiel op 15, Blauw & Wit van Gantz keldert en lijkt met negen zetels op dezelfde hoogte te staan zijn de religieuze Shas partij van Aryah Deri.

Als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden krijgt Yisrael Beytenu van Avigdor Liberman acht zetels, Verenigd Thora Jodendom zou zeven zetels krijgen en Meretz vijf. De rest van de partijen, waaronder de Arbeidspartij partij zouden de kiesdrempel van 3,25% niet halen.

Na geruchten dat de burgemeester van Tel Aiv, Ron Huldai overweegt om de nationale politiek in te gaan bij de komende verkiezingen, bleek uit de peiling dat een partij onder leiding van hem slechts zes Knesset-zetels zou krijgen.

Op basis van deze cijfers kan worden aangenomen dat premier Netanyahu niet staat te trappelen om vervroegde verkiezingen uit te schrijven, waar hij onlangs opnieuw mee dreigde in verband met het uitstellen van de begroting van het land.

Uit peiling bleek ook dat de meerderheid van de respondenten, 76%, vindt dat Netanyahu minister Gila Gamliel voor milieubescherming moet ontslaan, nadat ze de lockdown-regels heeft overtreden en 150 km vanuit Tel Aviv naar haar familie in Tiberias heeft gereisd.

In de peiling werd ook de mate van tevredenheid over de prestaties van het leiderschap in de Corona-crisis onderzocht: 65% definieert de prestaties van Netanyahu als slecht, 31% definieert het als goed, en de rest, 4%, weet het niet.

Ook wat betreft minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein is het beeld niet goed: 52% definieert zijn functioneren als slecht, 30% definieert zijn functioneren als goed, en 18% weet het niet.

Over coronavirus tsaar Roni Gamzu, is het publiek wel tevreden : 57% definieert zijn functioneren als goed, 33% definieert het als slecht en 10% weet het niet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)