IDF video toont aan dat ‘werkplaats’ in Beirut een Hezbollah raketfabriek is

Foto IDF woordvoerders eenheid

Kort nadat premier Netanyahu dinsdagavond tijdens zijn toespraak voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties de locatie van een Hezbollah raketfabriek onthulde, was Hezbollah baas Nasrallah er snel bij om journalisten daar rond te leiden om aan te tonen dat het om een ‘normale werkplaats’ ging voor gascilinders.

Tijdens de rondleiding werden er door de journalisten geen wapens aangetroffen alhoewel het hen verboden was zich vrij door de werkplaats te bewegen.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Vrijdag weerlegde de IDF de bewering van Hezbollah dat het een normale werkplaats was en identificeerde de machines in de faciliteit die gebruikt worden voor de productie van Precisie Geleide Wapens.

Met behulp van beelden die waren gefilmd door het aan Hezbollah gelieerde televisiestation al-Mayadeen identificeerde de IDF de apparatuur in de fabriek en legde uit hoe elk stuk gereedschap kan worden gebruikt bij de productie van raketten.

Volgens de IDF wordt in de video een machine om getoond om staal te buigen, waarmee motorbehuizingen, kernkoppen en navigatiedelen gemaakt worden; de verschillende snijmachines worden gebruikt voor stabilisatie-vinnen en motorbehuizingen.

De IDF noemde de door Hezbollah in beeld gebrachte zogenaamd civiele manager van de site als Hezbollah-lid, Muhammad Kamil Fuad Rimal, 32.

Muhammad Kamil Fuad Rimal. Foto IDF woordvoerders eenheid.

Rimal is volgens het leger inderdaad de manager van de fabriek namens de terreurgroep. “Hij was actief in de eenheid die in samenwerking met Iraanse troepen precisiegeleide raketten vervaardigde. Als onderdeel van zijn rol bezocht hij Iran een aantal keren, samen met andere agenten, ” zei de IDF.

Rond de site in de wijk Chouaifet – een ondergrondse site onder een gebouw met vijf verdiepingen (ook onthuld op 29/09) is na de onthulling verdacht verkeer geïdentificeerd zo blijkt uit drone beelden. Op de beelden is te zien hoe een autobus op de site arriveert
en enkele uren later weer vertrekt. Van daaruit ging het voertuig verder naar een ondergrondse site gebruikt door de terroristische organisatie Hezbollah, gelegen onder een verdiepingen tellend flatgebouw in de wijk Borj El Brajneh.

Net als bij de andere sites, verstrekte het leger de GPS-coördinaten van deze locatie: 33.8386939N, 35.5105477E.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!