Aantal ernstige coronagevallen in Israël neemt weer toe

Ter illustratie. Screenshot Channel 13

Uit het dagelijkse rapport van het Nationaal Informatie- en Kenniscentrum Coronavirus blijkt vandaag dat in in Israël voor het eerst sinds anderhalve maand het aantal coronapatiënten waarvan de situatie ernstig is weer toeneemt.

Het aantal ernstige gevallen is gestegen van 304 op donderdag naar 313 op zaterdag en zondag. Het aantal patiënten dat aan de beademing ligt, steeg van de ene op de andere dag van 121 op zaterdag naar 131 op zondag. Het dodental liep op tot 2757. Ook het aantal gehospitaliseerde patiënten is de afgelopen week gestegen, meldt het kenniscentrum.

Volgens een update van zondagochtend door het ministerie van Volksgezondheid, blijft het aantal dagelijkse infecties met het coronavirus hoog, met 415 nieuwe gevallen van het coronavirus die zaterdag in Israël werden gemeld en 2,8% van de tests die positief bleken te zijn.

Het kenniscentrum waarschuwde dat naar verwachting de besmettingsgraad zal toenemen als de beperkingen zonder beschermende maatregelen worden versoepeld. Het centrum waarschuwde ook dat hoewel er vooruitgang is aangekondigd met betrekking tot vaccins, de vaccinaties waarschijnlijk geen significante invloed zullen hebben op de uitbraak in Israël tijdens de winter, wat betekent dat Israëli’s nog steeds voorzichtig moeten zijn en de richtlijnen strikt moeten volgen.

Volgens een rapport van het ministerie van Volksgezondheid staat het R-nummer zondagochtend op 1,06. Het R-nummer is het aantal mensen dat een besmette persoon gemiddeld besmet. Als het minder dan 1 is, zal de persoon minder dan één andere persoon infecteren, wat betekent dat de uitbraak afneemt. Als het hoger is dan 1, zal de persoon meer dan één persoon infecteren en groeit de uitbraak.

De waarschuwingen van het kenniscentrum komen omdat het coronavirus-kabinet naar verwachting zal overwegen om meer scholieren terug te sturen naar scholen in groene steden in het hele land en omdat winkelcentra en bedrijfseigenaren eisen om te mogen heropenen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!