Apple huurt 28.000m2 in nieuw kantorencentrum in Haifa

Foto Bayside

Bayside Land Corp. verhuurt 28.000 vierkante meter in het Matam – Scientific Industries Center in Haifa aan de Amerikaanse technologiegigant Apple. Het betreft hier de volledige eerste fase van dit enorme kanorencomplex.

In een persbericht deelde Bayside mee : “”Op 16 november 2020 ondertekende Bayside-dochter Matam – Scientific Industries Center Haifa Ltd. een huurovereenkomst met een toonaangevend internationaal technologiebedrijf voor de huur van 28.000 vierkante meter bovengronds en 620 ondergrondse parkeerplaatsen in het Matam High Tech and Business Park, Haifa.” 

Uit onderzoek van “Globes” blijkt dat het technologiebedrijf in kwestie Apple is.

De aankondiging van Bayside zegt verder: “Volgens de overeenkomst zal de huurder het volledige gebied van de eerste fase van het nieuwe project dat momenteel in aanbouw is in het Matam Park – Matam Towers East – gedurende zeven jaar (met een verlengingsoptie) huren voor 30 miljoen NIS (€ 7.5 miljoen) per jaar. De huurperiode gaat in wanneer de eerste fase van het project is gebouwd. Dit zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 gebeuren.”

Bayside heeft uitgebreide inkomstengenererende vastgoedactiva in Israël. 74% wordt verhuurd als kantoorruimte, 19% voor logistiek en industrie en de rest voor commercie.

In een interview met “Globes” twee maanden geleden beschreef Bayside-CEO Avi Jacobovitz de coronaviruspandemie als niet meer dan “een lichte klap” voor het bedrijf. “Technologieparken zijn in aantocht”, zei hij. “We hadden een residentieel project in Ramat Hanasi in Haifa, en het was winstgevend, maar we besloten het te verlaten en ons volledig te richten op technologieparken.”

Bayside weigerde commentaar te geven op de identiteit van de huurder in de huidige overeenkomst bij Matam.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!