Arabische startups worden geholpen door afgestudeerden van IDF unit 8200

IDF’s unit 8200 afgestudeerden die het hybride programma leiden voor het promoten van Arabische startups.. Foto HYBRID PROJECT

Afgestudeerden van de militaire inlichtingeneenheid 8200 hebben samen met het ministerie van Economische Zaken een non-profitorganisatie opgericht om startups in de Arabische gemeenschap in Israël te helpen. Bekend als Hybrid, promoot het programma in een vroeg stadium verschillende door Arabieren geleide startups tot onafhankelijke en internationale hi-tech bedrijven.

De deelnemers aan het programma ontvangen een persoonlijk mentorschapsproces, hoogwaardige inhoud en netwerk, connecties met investeerders en medewerkers, en praktische ervaring bij het ontwikkelen van effectieve technologieën en bedrijfsmodellen.

Een opmerkelijk succes van het Hybrid-initiatief is het promoten van veel vrouwen uit de Arabische gemeenschap in Israël geleide startups.

Een voorbeeld is Daifco, opgericht door Zada Haj, dat een online platform biedt aan nieuwszenders om in realtime in contact te komen met experts uit de regio.

Zada Haj, de CEO en oprichter van Daifco

“De Arabische gemeenschap heeft een overvloed aan getalenteerde hightech professionals, meestal werkzaam in bedrijven. Ons doel is om de brug te slaan naar de competitieve wereld van ondernemerschap in Israël ”, zegt Noa Gastfreund, de algemeen directeur van het programma. “Hybrid verbindt het uitgebreide netwerk en de vaardigheden van Arabische ondernemers met die van de alumni van de 8200-eenheid, waardoor Israël een meer diverse startup-natie wordt”.

Meer voorbeelden van succesverhalen uit dit unieke programma zijn Gemsight, een virtuele uitprobeerservice voor sieraden en horloges op e-commercewebsites; En Ahlan, dat vastgoedbeheeroplossingen ontwikkelt om eigenaren van horecagelegenheden te helpen bij hun activiteiten.

Hybrid werd in 2016 gelanceerd door het ministerie van Economische Zaken en wordt geleid door 8200 alumni. Het project heeft sindsdien talloze startups uit de Arabische sector in Israël geholpen om uit te breiden en financieel onafhankelijk te worden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)