Bahrein akkoord met opening Israëlische ambassade in hoofdstad Manama

Minister van Buitenlandse Zaken Ashkenazi, rechts, verwelkomt de Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken Abdullatif al-Zayani op het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken. FotoMiri Shimonovich / MFA

Het eerste succes van het bezoek aan Israël van de minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein, Abdullatif bin Rashid Al-Zayani, is er. Bahrein is akkoord gegaan met de opening van een Israëlische ambassade in de hoofdstad Manama.

Tijdens een gezamenlijke persbijeenkomst van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Ashkenazi en Al-Zayani, zei de laatste “verheugd te zijn het verzoek van Israël tot het openen van een ambassade in te willigen”.

De minister voegde er aan toe dat “Bahrein een verzoek heeft gedaan om in Israël een ambassade te openen”.

Naar verwachting zal dit verzoek door de Israëlische regering worden ingewilligd.

Dit proces zou tegen het einde van het jaar moeten zijn afgerond, zei zijn Israëlische tegenhanger Gabi Ashkenazi tijdens een gezamenlijke persoptreden op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem.

“Dit is een proces waarvan ik hoop dat het nu relatief snel vooruit kan gaan,” zei Al-Zayani.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!