Voor het eerst investeert Google AI-durfkapitaalfonds in een Israëlische startup

De start-up Mine uit Tel Aviv wordt het eerste Israëlische bedrijf waarin wordt geïnvesteerd door het op AI gerichte durfkapitaalfonds van Google. Foto Mine.

De Israëlische startup voor het eigendom van gegevens, Mine, heeft onlangs een serie A-ronde voltooid onder leiding van Gradient Ventures, waarmee het de eerste keer was dat het op AI gerichte durfkapitaalfonds van Google investeerde in een Israëlisch bedrijf.

Mine, dat consumenten in staat stelt hun persoonlijke gegevens terug te vorderen en de privacy risico’s van persoonlijke gegevens te verminderen, kondigde de ronde van $ 9,5 miljoen aan toen het zijn product in de Verenigde Staten lanceerde.

Het bedrijf, dat eerder dit jaar in Europa werd gelanceerd, heeft in 2020 meer dan een miljoen verzoeken om gegevensterugwinning mogelijk gemaakt.

De in Tel Aviv gevestigde startup helpt haar gebruikers te ontdekken welke bedrijven hun persoonlijke gegevens bewaren en een verwijderingsverzoek (Right-To-Be-Forgotten) in te dienen voor diensten die ze niet langer gebruiken.

Volgens hey bedrijf delen mensen hun persoonlijke informatie online met gemiddeld zo’n 350 bedrijven, de meeste voor een eenmalige interactie. Deze digitale sporen kunnen een risico op identiteitsdiefstal vormen en worden misbruikt door hackers en organisaties.

Gegevensprivacy is zonder twijfel een algemene zorg, maar de meeste mensen weten niet hoe ze moeten controleren wie hun persoonlijke gegevens bewaart.

“We willen dit veranderen door privacyregels voor iedereen toegankelijk en gemakkelijk te maken, zodat consumenten hun eigen voorwaarden kunnen bepalen en de grens kunnen trekken over welke gegevens ze bereid zijn te delen”, zegt Gal Ringel, medeoprichter en CEO van Mine.

“Door de ‘Right-To-Be-Forgotten’-processen te stroomlijnen, overbruggen we de kloof tussen consumenten en bedrijven die een nieuwe toekomst van gegevenseigendom zullen vormen.”

Darian Shirazi, algemeen partner bij Gradient Ventures, reageerde aldus: “We zijn erg verheugd om samen te werken met het team van Mine om consumenten zichtbaarheid en keuze te geven over hun persoonlijke online gegevens. De mijne geeft de gemiddelde consument toegang tot en controle over zijn persoonlijke gegevens, waardoor bedrijven een hogere standaard kunnen handhaven als het gaat om verantwoorde gegevensverzameling en beveiliging ”, zegt hij.

Gradient Ventures werd in de investeringsronde vergezeld door e.ventures, MassMutual Ventures, Battery Ventures en Saban Ventures.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!