Het Weizmann Instituut wereldwijd op de achtste plaats voor onderzoekskwaliteit

Weizmann Institute of Science in Rechovot. Foto Weizmann

Het Weizmann Institute of Science staat wereldwijd op de achtste plaats voor onderzoekskwaliteit in een ranglijst die is gepubliceerd door het Centre for Science and Technology Studies (CWTS) van de Universiteit Leiden, en is daardoor een van de slechts twee instellingen buiten de VS die de top tien hebben gehaald.

De andere is de Shandong University in China, die op nummer tien staat. De volgende Israëlische universiteit op de ranglijst is de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, die op nummer 395 staat, gevolgd door Technion Institute of Technology in Haifa op plek 454.

Daarnaast staat het Weizmann Institute of Science op een subranglijst voor Life and Earth Sciences op de vierde plaats in de wereld.

De Leiden Ranking is kwantitatief en maakt geen gebruik van subjectieve enquêtes. De data omvat het aantal wetenschappelijke publicaties van wetenschappers van verschillende universiteiten en onderzoeksinstituten, het aantal citaten voor wetenschappelijke artikelen (die de kwaliteit van het onderzoek aangeven) en informatie over de omvang van de instellingen.

Het Weizmann Institute is het afgelopen decennium gestegen van de 17e plaats naar de de achtste plaats op de huidige ranglijst.

Ongeveer 20% van de artikelen geschreven door Weizmann-wetenschappers behoorden tot de top 10% voor wetenschappelijke impact en meer dan 20% van de artikelen geschreven door Weizmann-wetenschappers in de biomedische en gezondheids-wetenschappen en in de levens- en aardwetenschappen behoorden tot de top 10% voor wetenschappelijke impact.

Ongeveer 2,5% van de wetenschappelijke artikelen van wetenschappers van het Instituut bevond zich in het hoogste percentiel voor wetenschappelijke impact en 65,8% stond in de bovenste helft van de artikelen met de grootste impact.

Tussen 2015 en 2018 werden wetenschappelijke artikelen geschreven door Weizmann-wetenschappers 36.129 keer geciteerd.

Tussen 2015 en 2018 werden door Weizmann-wetenschappers 263 artikelen gepubliceerd over Life and Earth sciences, terwijl 1.084 artikelen over natuurwetenschappen en techniek gingen, 919 artikel gungen over biomedische en gezondheidswetenschappen, 227 artikelen gingen over wiskunde en informatica en 65 artikelen gingen over sociale en geesteswetenschappen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!