Cybersecuritybedrijf Check Point looft prijs uit voor beste ontwerp kantoor

Een van de kantoorruimten van Checkpoint. Foto Checkpoint

Het Israëlische cyberbeveiligingsbedrijf Check Point Software Technologies Ltd. heeft een wedstrijd uitgeschreven voor architecten, ontwerpers, studenten en eigenlijk iedereen met een geweldig idee om het kantoor van het tijdperk na het coronavirus te ontwerpen. De winnaar ontvangt een prijs van 15.000 dollar.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is een gebouw van 30.000 vierkante meter aan Kaplan street in Tel Aviv dat, voorafgaand aan de pandemie, 2400 werknemers en duizenden bezoekers uit Israël en het buitenland bediende.

Nadat de pandemie toesloeg heeft het al zijn werknemers in hybride modus laten werken, gedeeltelijk vanuit huis en gedeeltelijk vanuit kantoor.

Nu de pandemie aanhoudt en de meeste werknemers de hybride modus verkiezen is het bedrijf tot het besef gekomen dat het huidige werkmodel het nieuwe normaal zal blijven. Daarom is Check Point op zoek naar inspiratie om de kantoorruimtes opnieuw te ontwerpen en om aan de nieuwe behoeften te voldoen.

Waar voorheen 80% van de werknemers dagelijks naar kantoor kwam, doet dat nu nog maar 15%, zegt Nirit Schneider, hoofd Inkoop en Faciliteiten bij het bedrijf.

“We beginnen een pilot”, zei Schneider. “Dit is de richting van de toekomst, en daarom zijn we op zoek naar ideeën en concepten om te zeggen hoe ons kantoor er in de toekomst uit moet zien.”

Het model moet flexibel zijn, zei ze, en het bedrijf is op zoek naar ideeën van architecten, ontwerpers, studenten en iedereen die een visie heeft voor werkplekken die zowel geschikt zijn voor werknemers die slechts een paar dagen per week komen, als voor degenen die dagelijks naar kantoor komen.

Een team van juryleden van Check Point zal de ideeën beoordelen en het winnende voorstel gebruiken voor de herinrichting van hun kantoor. Originaliteit, innovatie, efficiënt gebruik van bestaande ruimtes, snelle uitvoering en beschikbaarheid van materialen komen allemaal aan bod. De winnaar krijgt 15.000 dollar, de winnaar van de tweede plaats 5000 dollar en de derde plaats krijgt 2500 dollar.

Elke herinrichting van een kantoor dat in Tel Aviv plaatsvindt, zal ook worden weerspiegeld in kantoren van het bedrijf in de rest van de wereld, zei ze.

Sinds het bedrijf de wedstrijdvoorwaarden op zondag publiceerde, hebben architecten, studenten en industrieel ontwerpers hun ideeën al ingediend, zei ze. En de gepresenteerde ideeën zullen Check Point niet alleen dienen, voegde ze eraan toe. “We zullen de ideeën aan iedereen in de branche presenteren.”

Wilt u ook ideeën inzenden, dat kan via deze link. U vind daar ook de voorwaarden vinden waaraan het voorstel moet voldoen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)