Nieuwe podcast van de Israëlische ambassadeur in Nederland

Hidde van Koningsveld. Foto Ambassade van Israël.

Deze week een wel zeer interessante podcast van de ambassade van Israël in Nederland, met voormalig woordvoerder van het CIDI, Hidde van Koningsveld, die op aliyah ging midden in de pandemie. Een mooi gesprek over idealen, Israël, BDS en antisemitisme.

Stel: je bent hier opgegroeid, studie gedaan en dan besluit je alles af te sluiten. Dat hele boek van je leven dicht te doen, te verhuizen – definitief – naar Israël, en daar helemaal overnieuw te beginnen. Dit is wat Hidde van Koningsveld deed: hij ging op ‘aliyah’. In september, vlak voor zijn vlucht spraken wij hem hierover.

Daarnaast een leuk informatief gesprek met de ambassadeur: over dat hij zijn structuur kwijt is, omdat hij ook thuiswerkt, over hoe je ondanks oorlogen en kille relaties toch allerlei ontmoetingen hebt met Arabische diplomaten waar wij dan niks van afweten, zoals dat hij voor eerst met zijn collega uit de Emiraten belde. En over de gereformeerde kerken (ook de grote PKN die dat zondag doet) die schuld belijden voor hun nalatige en onverschillige houding als collectief tijdens de Shoah. 

U kunt de podcast HIER beluisteren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!