De VAE-Israël Business Council nodigt zakenmensen uit de Emiraten en Bahrein uit

Drie kinderen met de vlaggen van Israël, Bahrein en de VAE op het dak van het King David Hotel. Foto UAE-Israël Businesscouncil

Het klinkt al bijna gewoon, maar toch blijven de ontwikkelingen tussen Israël, de VAE en Bahrein nog steeds iets bijzonders. De Business Council van de VAE en Israël nodigt zakenmensen uit de Emiraten en Bahrein uit om naar Jeruzalem te komen. De uitnodiging werd vergezeld van een foto van de vlaggen van de drie landen met uitzicht op de Oude Stad Jeruzalem vanaf het dak van het King David Hotel.

“De Abraham-akkoorden zijn niet alleen voor ons belangrijk, maar nog belangrijker voor onze kinderen. Het gaat om het creëren van een nieuw Midden-Oosten voor hun toekomst – een waarin ze kunnen gedijen – en we vonden het belangrijk dat ze deelnamen aan dit historische moment,” zei de plaatsvervangend burgemeester van Jeruzalem en mede-oprichter van de UAE-Israel Business Council Fleur Hassan-Nahoum.

“Jeruzalem is belangrijk voor zowel de islam als het jodendom en met deze foto nodigen we onze vrienden uit de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein van harte uit om onze geliefde stad te komen bezoeken.”

De plek waar de foto is gemaakt, is op zichzelf al belangrijk. Het King David Hotel heeft al sinds lang vóór de oprichting van de staat Israël belangrijke gasten ontvangen, met een gastenlijst met onder meer koning Abdullah I, Charles, de Prins van Wales, de weduwe-keizerin van Perzië en de koningin-moeder Nazil van Egypte; beroemdheden als Elizabeth Taylor, Richard Gere, Madonna; en presidenten en staatshoofden zoals Barack Obama, Donald Trump, Bill Clinton, Winston Churchill, Margaret Thatcher en Tony Blair.

Veel van de bekendere namen en handtekeningen van gasten zijn op de verdiepingen gegraveerd en markeren hun verblijf.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!