Christenen voor Israël brengt 140 jonge Joodse jongeren uit Oekraïne naar Israël

Foto Christenen voor Israël

Dinsdagavond is een vliegtuig met 140 joodse jongeren uit de Oekraïne naar Israël gevlogen om Alijah te maken. De reis wordt mogelijk gemaakt door Christenen voor Israël, ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van Christenen voor Israël.

Foto Christenen voor Israël

120 jongeren en 20 jongvolwassenen reizen met een speciale chartervlucht naar het beloofde land. Die terugkeer heeft vanwege de coronabeperkingen wel aardig wat voeten in de aarde.

De 140 immigranten komen uit 27 plaatsen verspreid over heel Oekraïne. Als je bedenkt dat Oekraïne vijftien keer groter is dan Nederland, dan besef je hoe groot deze logistieke uitdaging is.

Foto Christenen voor Israël

Tientallen busjes hebben er oor gezorgd dat de reizigers allemaal op hetzelfde moment op Kiev airport aankwamen via de Oekraïense wegen die vaak in een slechte staat zijn. Daarbij kwam ook nog dat het coronavirus in Oekraïne hard om zich heen slaat. Elke dag kan een nieuwe lockdown inluiden, en dat zou gevolgen kunnen hebben voor de vlucht.

Foto Christenen voor Israël

Uiteraard zijn ook alle voorzorgsmaatregelen van kracht, en moeten alle 140 immigranten na aankomst in Israël onmiddellijk twee weken in quarantaine. Daarna start hun nieuwe toekomst in Israël pas écht.

Een van de jongeren die Alijah maakt is de 16-jarige Nazar. Zijn vader kent hij niet, en zijn moeder is verslaafd aan de drank en kan daarom niet voor hem zorgen. Nazar belandde in een weeshuis. Tot de Joodse school voor hem ging zorgen. Voor het eerst in zijn leven werd hij daar omringd met zorg en liefde. Nazar had één doel in het leven: om in Israël te gaan wonen en daar kinderen te helpen die hetzelfde hebben doorgemaakt als hij.

De 16-jarige Nazar, die in Israël een nieuw leven gaat beginnen. Foto Christenen voor Israël

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!