Eerste Israëlische coronavaccin vrijwilliger; “ik voel me geweldig”

<strong>Segev Harel</strong>. Screenshot video.

Segev Harel, een 26-jarige student, die zondag werd ingeënt met het Israëlische vaccin tegen het coronavirus heeft na 24 uur observatie in het Sheba Medical Center in Ramat Gan het ziekenhuis vanmorgen verlaten.

Bij het verlaten van het ziekenhuis zei hij: “ik voel mij geweldig en ga nu naar huis”.

In een Engelstalige video zei hij: “Hallo allemaal, goedemorgen, bedankt voor jullie steun. Ik ben hier na een nacht in Sheba Medical te hebben doorgebracht, en nu ga ik naar huis. Ik voel me geweldig en ik hoop dat we het vaccin naar Israël en de hele wereld zullen brengen.”

Het vaccin, genaamd Brilife, is ontwikkeld door het Israel Institute for Biological Research. Er op vooruitlopend dat het hele testproces soepel verloopt, worden er zo’n 15 miljoen dosis geproduceerd.

Kort nadat Harel Sheba verliet, begon de tweede vrijwilliger die een injectie kreeg, Aner Ottolenghi, de ontslagprocedure uit het ziekenhuis. Ottolenghi, een 34-jarige doctoraatsstudent, had de nacht doorgebracht in het Hadassah Ein Kerem Medical Center in Jeruzalem, waar hij de injectie kreeg.

Volgens een verklaring van Hadassah voelde hij zich vanmorgen goed en heeft de nacht doorbracht zonder symptomen of problemen vanwege het vaccin.

De eerste fase van de klinische proef zal naar verwachting ongeveer een maand duren en er zullen ongeveer 80 vrijwilligers van 18 tot 55 jaar bij betrokken zijn.

Inmiddels zijn er dinsdag opnieuw twee vrijwilligers met het BriLife vaccin ingeënt.

In de tweede fase, die in december begint, zullen ongeveer 1000 vrijwilligers van 18 tot 85 jaar worden getest in acht ziekenhuizen in het land. In deze fase mogen vrijwilligers met reeds bestaande aandoeningen deelnemen.

Als die grotere groep goed reageert op het vaccin en er antistoffen in hun bloed worden aangetroffen, worden er in april 2021 30.000 mensen met het vaccin ingeënt. Als het vaccin goed werkt en er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen, dan wordt het goedgekeurd voor volledig gebruik door de algemene bevolking, waarna meteen tot grootschalige inenting van de bevolking zal worden over gegaan

Afgelopen maandag maakte het ministerie van Defensie bekend dat Israël was begonnen met de massaproductie van het potentiële coronavirusvaccin en is van plan het te distribueren onder zowel Israëliërs als Palestijnen wanneer het wordt goedgekeurd voor gebruik.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)