El Al had in het 3e kwartaal van dit jaar een verlies van 147 miljoen dollar

Ter illustratie. Foto El Al

El Al Israel Airlines verloor 147 miljoen dollar (123,4 miljoen euro) in het derde kwartaal van 2020. De resultaten van het derde kwartaal werden op dramatische wijze beïnvloed door de coronapandemie waarin de vliegtuigmaatschappij tijdens de tweede golf volledig stopte met haar passagiers- en vrachtdiensten. De meeste van haar werknemers werden op onbetaald verlof gestuurd.

Aan het einde van het derde kwartaal had El Al een tekort op het eigen vermogen van 125 miljoen dollar (105 miljoen euro). In de loop van het kwartaal heeft het 152 miljoen dollar (127 miljoen euro) opgehaald in een aandelenemissie, in overeenstemming met het steunplan van de overheid, maar het heeft nog steeds geen overeenstemming bereikt met het financieringsorgaan van de overheid over de lening van 250 miljoen dollar (210 miljoen euro) met een staatsgarantie van 75% die deel uitmaakt van dat plan.

De inkomsten uit vluchtoperaties daalden tot 1,14 miljard dollar (950 miljoen euro), 69,2% minder dan in het overeenkomstige kwartaal van 2019. De inkomsten uit passagiersvluchten daalden met 1,22 miljard dollar (1 miljard euro) of wel 80,8%. De inkomsten uit vrachtvluchten stegen met 90,8 miljoen dollar (76 miljoen euro), oftewel 90,3%, ondanks het feit dat de opbrengst per tonkilometers met 20% daalde.

In september voltooide El Al een aandelenemissie van 505 miljoen shekel (123, 5 miljoen euro) waarin Kanfei Nesharim, gecontroleerd door Eli Rozenberg, de controlerende aandeelhouder van de luchtvaartmaatschappij werd, met een belang van 43%.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)