Franse medische experts emigreren naar Israël

Het Galilea Medical Center in Nahariya, Israël. Foto: Galilee Medical Center

Terwijl Frankrijk wordt geconfronteerd met een golf van islamitisch extremistisch terrorisme, is een kleine groep Franse Joodse immigranten onlangs naar Israël verhuisd en vestigde zich in Nahariya , de meest noordelijke kuststad van Israël, meldde het Jewish News Syndicate (JNS).

Dertien gezinnen met minstens één zorgverlener in ieder gezin, arriveerden in augustus onder auspiciën van een nieuw partnerschap tussen Keren Kayemeth L’Yisrael (KKL) en de onafhankelijke non-profitorganisatie Klitat Kehillat Yisrael, in het Frans bekend als Alyah de Groupe , of ‘Groep Aliyah.”

Het project is bedoeld om de ontwikkeling van de periferie van Israël te bevorderen en tegelijkertijd nieuwe oliem (immigrant) de mogelijkheid te bieden van een zinvolle alijah.

Een van de belangrijkste redenen waarom de nieuwe immigranten ervoor kozen om zich als groep in Nahariya te vestigen, is vanwege de mogelijkheid om als arts, tandarts en apotheker te werken in een regio die aan de ene kant niet wordt bediend door gezondheidswerkers. Aan de andere kant bevindt zich het grootste overheidsziekenhuis in Galilea, namelijk het het Western Galilee Medical Center.

Vanwege de coronapandemie werd de geplande reis geannuleerd, wat betekent dat velen van hen Nahariya nog nooit eerder hadden bezocht voordat ze de overtocht maakten. Toch klagen de nieuwe Franse oliem niet. De meesten van hen zijn eigenlijk dankbaar voor de steun die ze tijdens het hele proces ten tijde van de pandemie hebben gekregen, waardoor alles minder ingewikkelder werd.

“Met de hulp van Klitat Kehillat Yisrael waren we in staat om het hoofd te bieden aan de bureaucratische uitdagingen om alijah te maken met vijf kinderen tijdens een pandemie,” zei Dr. Hava Tmim, een van de nieuwe immigranten.

Dr. Hava Tmim en familie.Foto met dank aan de familie.

Israël kampt met een tekort aan medisch personeel, waaronder artsen en verpleegsters, deels vanwege het feit dat veel van de medische professionals van het land die in de jaren negentig arriveerden uit de voormalige Sovjet-Unie nu met pensioen gaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!